“İskenderun Küllerinden Yeniden Doğacak!”

0
187

bld-inceleme1Başkan Dingil, Kentteki Çalışmaları Yerinde İnceledi…

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, kent içerisinde başlatmış olduğu çalışmaları, basın mensuplarıyla birlikte yerinde inceledi.

Bazı belediye meclis üyeleri ve ilgili müdürlerin de katıldığı inceleme gezisi Kanatlı Caddesi üzerinde çalışması süren yolun tek şeride düşürülmesi çalışmaları ile başladı. Esnafla ayak üstü sohbet eden Belediye Başkanı Dingil; “Yeni düzen, siz esnafımıza ve vatandaşlarımıza rahat ve güzel bir ortamda alışveriş yapma imkanı sağlayacaktır. Kötü görüntüyü engellemek, zaten gelişi güzel araç parkları ile tek şerit olan yolu güzelleştirip yayaya açmaktır buradaki amacımız. Aynı zamanda acil durumlara müdahale için yaklaşık altı tane cep yapılıyor. Aydınlatma konusunda TEDAŞ ile görüşmelerimiz sürüyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra güzel bir caddeye kavuşmuş olacaksınız. Burada yaşam kalitesi ve hayat standardı da yükselmiş olacaktır. Ayrıca germe branda ile üstünü kapatacağız” dedi. Çalışmaların Ramazan bayramına 10 gün kala biteceği bilgisini Şantiye Şefi Hikmet Kaya’dan öğrenen Başkan Dingil; “Çok uzun süre! İki hafta içinde bitmesi için gerekirse gece çalışmasıyla burayı tamamlayın” dedi. Kanatlı caddesi esnafı Belediye Başkanı Dingil’e teşekkür etti.

bld-inceleme2

Belediyenin işinin sadece kaldırım ve yol olmadığının da altını çizen Başkan Dingil; “İskenderun’da problemler çok birikmiş. Bizim işimiz sadece kaldırım, asfaltla değil. Bunun sporu var, kültürü var, yeni bulvar, yeni meydanlar var. Kısaca yeni bir kent inşa ediyoruz” derken birçok projenin hazır olduğu ve bakanlıktan onaylandığının da altını çizdi ve bunların hayat bulması için halktan biraz zaman istedi.

Daha sonra Feyezan Kanalında çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Dingil; “Feyezan kanalında temizlik değil ıslah çalışması başlattık. Buraları açtıktan sonra debisi hesaplanacak ve yapılmamış olan 3 km alan betonlanacak. Bu çalışma tamamlandıktan sonra sahilden Bağlamaya kadar betonlanmış olacak. Bu İskenderun’un geleceğinin projesidir. Daha sonra bilimsel bir çalışma ile feyezan kanalına tuzlu su basacağız. Teknik çalışma MKÜ’de yapılıyor. Artık İskenderun’da sinek sorunu olmayacak. Yanlarını yaşam alanlarına çevireceğiz, ağaçlandıracağız, ışıklandıracağız. Yanlarına ferforje estetik korkuluklar yapılacak. Oturma alanları yapılacak, yan tarafları istimlak edeceğiz. Ayrıca Bağlamada suni göl yapıp orada kamelya, ağaçlandırma, ışıklandırma yapacağız, güvenliği de biz sağlayacağız. Orası sayfiye yeri olacak” dedi.

bld-inceleme3

Şehitlik’te Bakım Yapılıyor…

Karaağaç Asri Mezarlığında bulunan Şehitlikte yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Dingil, yapılan bakım ve onarım çalışmasıyla yenilenen Şehitlikte yeşil alan düzenlemesi yapıldığını, yeniden dizayn edildiğini, şehitlik bayrak direklerinin ve şehitliğin bakımdan geçirildiğini, protokol tören işaretlemeleri, konuşma kürsüsünün de düzenleneceğini belirtti.

İskenderun’un Logosu Değişecek

İnceleme gezisinde, Başkan Seyfi Dingil, İskenderun’u daha iyi ifade eden logo yapılması için, logo yarışması düzenleneceğini de söyledi.

bld-inceleme4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here