İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan; “Ramazan’ın Ruhlarımıza Bahşettiği Huzur İkliminden İstifade Etmeye Çalışalım”

0
220

müftü taştan3İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan; “Ramazan’ın Ruhlarımıza Bahşettiği Huzur İkliminden İstifade Etmeye Çalışalım

İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, bu yıl Ramazan ayı programına farkındalık getirerek, dünyaca ünlü Afrikalı Abdurrahman Sadien ile İranlı Ebul Kasimi hafızlarının katılımıyla Atatürk Anıt Alanında Kur’an ziyafeti sunmalarına vesile oluyor. Tüm İslam Aleminin Ramazan ayını kutlayan Müftü Taştan, tüm vatandaşlara bir çağrıda bulunarak; “Oruç tutmayanlar, oruç tutanların gözlerinin içine baka baka bir şeyler yiyip içerek oruçlarını bozmalarına neden olmasınlar” diye de ricada bulundu.

Ramazan ayı programı ile ilgili bilgi veren İskenderun İlçe Müftüsü Mehmet Taştan; “Allah’ın Rahmet ve Mağfiretinin âlemleri kuşattığı Mübarek Ramazan ayındayız. Gönüllerimizin coştuğu, sahur, oruç, iftar, teravih, zekât, fitre ve sadakalarla bambaşka bir kültürün yaşandığı rahmet ayı Ramazan, kardeşlik ve sevgi bağlarının güçlendiği, ruhlarımızın güzel telkinlere ve uyarıcı öğütlere açık olduğu manevi duygularımızın canlılık kazandığı, birlik ve beraberlik duygularının pekiştiği müstesna bir aydır. Bu sene Diyanet İşleri Başkanlığımız Ramazan Ayında ana tema olarak “Hiç Kimse Kimsesiz Kalmasın Bu Ramazan ve Her Zaman” olarak belirledi” dedi.

Ramazan ayına çok büyük değer ve önem kazandıran en önemli olayın, Kur’an-ı Kerimin bu ayda insanlığa gönderilmesi olduğunu kaydeden Müftü Taştan; “Kur’an ifadesiyle; ‘Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bu zaman dilimi içerisinde olması da ramazan ayının manevi değerini yücelten sebeplerden biridir. Ebedi saadet kapılarının ardına kadar açık olduğu bu manevi zaman diliminin feyiz ve bereketinden halkımızın yeteri kadar yararlanması için Müftülüğümüzce gerekli hazırlıklar yapılmıştır.

Bu bağlamda; her gün öğle ve teravih namazlarından önce Merkez Kaptanpaşa ve diğer Camilerde merkezi sistemle ve yüz yüze hocalarımızın katılımlarıyla vaaz verilecektir. Bütün Kur’an Kurslarımızda bayanlara yönelik saat 12.00-13.00 arası mukabele okunacaktır. Merkez Fatih, Denizciler Çamlık ve Tedaş Camilerinde hatimle teravih namazı kılınacaktır. Sakal-ı Şerif ziyareti 23 Temmuz Çarşamba günü Saat 20.00 ile 23.00 arası Merkez Kaptanpaşa ve Merkez Hamidiye Camilerinde yapılacaktır. Ramazan ayının son haftası Dünyaca ünlü Afrikalı Abdurrahman Sadien ile İranlı Ebul Kasimi hafızlarının katılımıyla Atatürk Anıt Alanında Kur’an ziyafeti verilecektir. Kurulacak bir heyetle yetim, öksüz, kimsesiz insanlar ve sevgi çocuk evleri ziyaret edilecektir. Ayrıca bu yıl ilk defa Hizmet Vakfımızla anlaşma yapılarak, Yurtta 80 kişilik Yatılı erkek öğrenciler için ücretsiz Yaz kursu yapılacaktır” şeklinde konuştu.

Ramazan ayında yapılması ve yapılmaması gereklerle ilgili bazı öğütlerde de bulunan Müftü Taştan; “Bu münasebetle, Hz. Peygamber (s.a.s.)’in ifadeleriyle: ‘Başı rahmet, ortası bağışlanma, sonu da Cehennemden azad edilme ayı’ olan Mübarek Ramazan’ın ruhlarımıza bahşettiği huzur ikliminden ve manevi bereketinden istifade etmeye çalışalım. Kötü sözden, yalandan, gösterişten kaçınalım. Namaz, oruç, zekat ve benzeri ibadetlerimize daha çok özen gösterelim. Bol bol dua ve tövbe edelim. Kur’an meallerini ve tefsirlerini okuyarak ilahi tebliğin anlamını kavramaya çalışalım. Ramazan ayında zekat ve sadaka-ı fıtırları ihtiyaç sahibi fakirlere verelim. 2014 yılında Sadaka-ı Fıtır miktarı kişi başına en az 10 (On) TL. olarak tespit edilmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan ayının tüm halkımızın ve insanlığın birliğine, hidayet ve barışına vesile olmasını, tutacağımız oruçlarımızı, kılacağımız namazlarımızı, vereceğimiz zekât, fitre ve sadakalarımızı, yapacağımız hayırlarımızı kabul buyurmasını Yüce Allah’tan dua ve niyaz ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here