“İskenderun Halkını Anıta Yaklaştırmamak Hangi Zihniyetin Sonucu?”

0
50

CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “İskenderun Halkını Anıta Yaklaştırmamak Hangi Zihniyetin Sonucu?”

CHP’nin 29 Ekim Cumhuriyet bayramı münasebeti ile Atatürk anıtına çelenk bırakmak istemesi ile ilgili yaşanan olayları değerlendiren CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Ata’sına sahip çıkmak isteyen İskenderun halkını anıta yaklaştırmamak hangi zihniyetin sonucu?” diye sordu.

Parti binasında Kadın Kolları ile birlikte bir basın toplantısı düzenleyen CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar; “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. Yıldönümünü kutladığımız 29 Ekim Pazartesi günü kentimizde meydana gelen hoş olmayan olayların gerçek nedenlerinin ve sorumlularının ortaya çıkartılması ve kamuoyu tarafından gerçeklerin bütün çıplaklığıyla bilinmesi amacıyla bu toplantıyı düzenledik” dedi.

Cumhuriyet’in Mustafa Kemal’in emaneti olduğunu da hatırlatan Başkan Uyar; “Biz bu emaneti bu güne kadar nasıl koruduysak bundan sonra da ne pahasına olursa olsun korumaya devam edeceğiz. Atatürk ve Cumhuriyetin yok edilmesi için adım adım yol almaya çalışan bir hükümet ile karşı karşıyayız.19 Mayıs ile başladılar, 23 Nisan, 30 Ağustos derken, şimdi de 29 Ekim’i yasaklamaya çalışıyorlar. Önce Başbakan istihbarat var dedi, ülke genelinde Cumhuriyet kutlamalarını yasaklamaya kalktı. İçişleri Bakanı bir genelge yayınlayarak, İnsanların seyahat hürriyetlerini ellerinden aldı. Yerel yöneticilere gelince onlar zaten AKP’nin İl ve ilçe başkanları gibi hemen durumdan vazife çıkardılar.

İlk olarak Ankara’ya giden arkadaşlarımızın otobüslerini Erzin’de durdurarak sözüm ona ceset torbası, kar lastiği gibi sudan sebeplerle geri döndürdüler. Bizler 29 Ekim günü Atatürk Anıtına çelenk koymak istedik. Bizim güvenliğimizi sağlaması gereken emniyet güçleri Anıt Alanına dahi girişimize izin vermek istemediler. Çelenk koymamızın yasal olarak sakıncaları nelerdir? Bunları Hatay Valisi başta olmak üzere, İskenderun Kaymakamı ve Emniyet müdürü açıklamalıdır. Ata’sına sahip çıkmak isteyen İskenderun halkını anıta yaklaştırmamak hangi zihniyetin sonucudur. Bütün bunların açıklanmasını istiyoruz” diye konuştu.

Hatay ve İskenderun’daki tüm mülki amirlerin, İskenderun halkına 29 Ekim’deki davranışlarından dolayı özür borcu olduğunu da savunan CHP’li Uyar; “İskenderun halkından özür dilenmelidir. Sayın Hatay Valisini anlamak mümkün değil. Çelenk koymak Antakya’da serbest, İskenderun’da yasak! Böyle bir çifte standart olur mu? İskenderun ve Antakya’da iki ayrı vali mi var? Ben buradan Valimize, Kaymakamımıza ve Emniyet yetkililerimize seslenmek istiyorum; Siz bu ülkenin çalışanlarısınız. AKP’nin il ya da ilçe başkanları değilsiniz.

Görevinizi yasalara uygun ve objektif olarak yapmalısınız. Ayrıca AKP ve Başbakan’a da seslenmek istiyorum. Ülkemiz sizin sandığınız gibi bir muz cumhuriyeti değildir. Cumhuriyeti hiçe sayarak, demokrasiyi askıya alarak, bu ülkede istediğiniz gibi at koşturamazsınız. 29 Ekim günü yurdun her yerinde verilen mesajı doğru okuyun. Zaten vatandaşlarımız ilk seçimlerde size bunu okutacaktır. Ayrıca söylemek istediğim bir nokta da şudur. Tüm Türkiye’de olduğu gibi, İskenderun halkının cumhuriyetine ve Bayramına sahip çıkma isteği ve azmi İskenderun’da da kazanmıştır. Bundan sonra da her zaman ve her koşulda bu azim ve istek daha da artarak sürecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here