İskenderun Gazeteciler Cemiyeti, Başkan Rızkullah Terbiyeli ve Ziyaretler… 

0
241

Yönetimindeki istifalar nedeniyle, 21 Eylül 2020 itibarıyla kamuoyuna duyuru yapan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, kendi aralarında yaptıkları toplantı sonrası yeni yönetimi şu şekilde açıkladılar. Başkan Rızkullah Terbiyeli, Başkan Yardımcısı Sabahattin Uygun, Genel Sekreter Hilmi Diken, Sayman Halit Tunç, Üyeler; Cuma Keseroğlu, Murat Tat, Ahmet Seher, İlyas Edip Terbiyeli ve Ersan Çalışkan.

*Çekirdekten Yetişme Gazeteci

Başkan Rızkullah Terbiyeli, bir meslek büyüğümüz. 23 Temmuz 1947 yılında yani 74 yıl önce İskenderun’da kurulan ilk günlük siyasi gazetenin çok uzun yıllardır imtiyaz sahibi. Rızkullah Terbiyeli, çekirdekten yetişme gazeteci. Gazetesini ikinci kuşak eliyle, çok değerli köşe yazarları ve baskı ekibiyle 74 yıldır yayın hayatında tutma başarısını gösterdi ve halen de göstermeye devam ediyor.

İskenderun Gazetesi’ne imtiyaz sahipliği yaptığı gibi Terbiyeli Ailesi’ne de aile reisliği yapıyor hem iyi bir baba oluyor hem de ikinci ve üçüncü kuşak için gazetecilikte yol gösteren bir isim olarak ön plana çıkıyor. Gazeteci Rızkullah Terbiyeli ve Ailesi’nin hedefi, ikinci belki de üçüncü kuşak eliyle 100. Yayın yılını bulmak… 

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti yönetimindeki ani istifalar sonrası, İGC yönetimi akılcı bir kararla, en kıdemli, en deneyimli ismi başkan yapmayı uygun buldu. Gazeteci Rızkullah Terbiyeli de elini taşın altına koymaktan çekinmedi ve gazete imtiyaz sahipliği üzerine, İGC Başkanlığı gibi ek bir sorumluluk ve ek bir hizmet yükünü hiç tereddüt etmeden üzerine almasını bildi. Mazeretler üretmedi. Görevden affını istemedi. Kısaca görev ve hizmetten kaçmadı…

*Emniyet Müdürü Nevzat Güneş Ziyareti ve Sohbet  

İGC’ye 24 Eylül itibarıyla gerçekleştirilen ve halen devam eden ziyaretlerin bir bölümüne katılabildim. İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş’in geçen haftaki ziyaretinde cemiyetteydim. Nevzat Müdür’le, resmi ziyarettin resmi söylemlerinden ziyade, hep beraber bir dost sohbeti gerçekleştirdik. Nevzat müdür vatandaşlara sorduğu soruyu bizlere de sorarak “Bizden bir istediğiniz var mı?” dedi. Başkan Rızkullah Terbiyeli ve bizler de “Sağlığınızı isteriz. Çalışmalarınızdan çok memnunuz. Kendimizi güvende hissediyoruz” türünden cevaplar verdik.

İskenderun Emniyet Müdürü Nevzat Güneş “İskenderun halkının can ve mal güvenliği için durmaksızın çalışacaklarını” bir kere daha ifade etti. Başkan Terbiyeli’de nazik ziyarete teşekkür ederek, basın olarak daha önce olduğu gibi halkın can ve güvenliği ile emniyet teşkilatına yardımcı yayınların süreceğini belirtti.

*Öz Çelik-İş Sendikası ve Çağrısı  

Takip ettiğim ziyaretlerden biri de Öz Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube yönetimin ziyareti oldu. Şube Başkanı Mehmet Güngör’ün samimi sohbeti bizleri gülümsetti. Başkan Güngör sendikalaşmanın önemine vurgu yaparken, yerel basın olarak önemli bir görev ifa ettiğimize dikkat çekti. İskenderun Teknik Üniversitesi’nin (İSTE) yeni dönemde, yeni rektörüyle sendikalar, sivil toplum örgütleriyle daha çok iş birliği, daha çok diyalog içine girip, çok çeşitli iş birlikleri yapması gereğini öne çıkardı ve bu çerçevede bir çağrıda bulundu.

Öz Çelik-İş Sendikası Şube Mali Sekreteri Veysel Yayla da sorum üzerine; İskenderun şube binası inşaatının bitmek üzere olduğunu, ufak tefek düzenlemeler sonrası hizmete gireceğini müjdeledi. Mali Sekreter Yayla, aynı zamanda yeni şube binasının konferans ve toplantı salonlarıyla farkı, fark edilecek olan bir yapı olduğuna dikkat çekti.

İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli’de yönetimi adına ziyarete teşekkür ederken, İSTE’nin daha çok işbirliği ve diyalog yapması adına, İGC olarak aracılık etmeye çalışacaklarını ifade etti.

*Eczacı Teknisyenleri ve Atatürk Portresi Hediyeleri  

İskenderun’un aktif derneklerinden biri olan İskenderun Eczacı Teknisyenleri Başkanı Cemal Çelik ve yönetim kurulu üyeleri de, İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulu üyelerine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler. Başkan Çelik ve arkadaşları Ulu Önder Atatürk’ün bir portesini Başkan Terbiyeli’ye sunarak, farklı ve anlamlı bir hediyenin öncüsü oldular.

Başkan Cemal Çelik bundan böyle Eczacı Teknisyenlerinin, iki yıllık Meslek Yüksek Okulları’ndan mezun olacağını açıklayarak, 18 üniversitenin bu branşla ilgili eğitime başladıklarını duyurdu. İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli anlamlı hediye ve naif ziyarete teşekkür ederken, tüm sivil toplum örgütlerinin yanında oldukları gibi Eczacı Teknisyenleri Derneği’nde yanında olacaklarını ve haberlerine olabildiğince yayın kuruluşlarında yer verme gayretinde olacaklarını açıkladı.

*Başkan Terbiyeli, Çerçeveli Türk Bayrağı İçin Başkan Fırat’a Teşekkür Etti

Haber olarak takip ettiğim ziyaretlerden biri de İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası yönetim kurulu ziyareti oldu. Kuyumcular Odası Başkanı Uğur Fırat enerjik haliyle, güler yüzüyle, arkadaşlarıyla İGC yönetimine hayırlı olsun derken, kuyumcuların,  bir buket çiçeği incelik, çerçeveli Türk Bayrağı hediyesi ise al bayrağımızın milli sembol olması dolayısıyla yine büyük anlam ve değer içeriyordu.

Yine sohbet ortamında geçen ziyaret de Başkan Uğur Fırat, “Covid-19 mücadelesi kapsamında tüm üyelerinin dükkanlarını, sektör çarşılarını hatta kuyumcuların bulunduğu caddelerde bulunan sektör dışı diğer bazı esnaf gruplarını da dezenfekte ediyoruz” dedi.

Kuyumcular Odası olarak Suriyeli Kuyumculara da odalarına üye olma zorunluluğu getirdiklerini açıklayan Başkan Fırat, “Kuyumcular Odası olarak bir yandan bulaş mücadelemizi sürdürüp, kurallara uyacağız diğer yandan da gerektikçe, genelgeler izin verdikçe etkinliklerimize devam edeceğiz. Üyelerimizin sağlığını koruduğumuz gibi hak ve menfaatlerinin de koruyucusu olacağız. Onların moral değerlerinin yüksek olması adına da elimizden geldiğince moral ve motivasyon içeren etkinliklerimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İGC yönetimi adına Kuyumcular Odası yönetiminin ziyaretine teşekkür eden Başkan Rızkullah Terbiyeli, “Özellikle rengini şehitlerimizin kanından alan şanlı bayrağımızı bize sunduğunuz için sizlere teşekkür ediyorum. Aldığımız anlamlı emanetlerden biri de şanlı bayrağımız oldu. İGC olarak tüm sivil toplum örgütleriyle diyaloga önem vereceğiz. Çiçeğiniz ve ziyaretiniz içinde sizlere teşekkür ediyor ve çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.

*İGC Yönetiminin Uyum ve Anlayış İçinde Çalışması Önemli Bir Gelişmedir  

Yukarda yazdığım üzere ben sizlere bazı ziyaretleri nakletmeye çalıştım. İGC’ye, başka pek çok önemli ziyaret de gerçekleştirildi. Her bir ziyaretçi önem ve değer arz ediyor. En önemlisi ortak sohbet, ortak istişare ve ortak akıl İskenderun’un gelişimine katkı sunacak enerjiler üretiyor, ufuklar açıyor.

Deneyimli, iş bilen, sakin, dinlemesini ve dinletmesini bilen bir Rızkullah Terbiyeli, bana her davranışıyla güven veriyor. Yönetim kurulundaki bir birinden değerli isimler de hem benim hem de her birimizin arkadaşı. Onlar da tecrübeli meslek büyüklerine saygı da kusur etmeyip, uyum ve anlayış içinde çalışıyorlar. Allah uyum ve ahenklerini bozmasın.

Başarılar Sayın Rızkullah Terbiyeli. Rabbim sana ve tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma kolaylıklar versin…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here