“İskenderun Bu Kadar mı Sahipsiz?”

0
84

İskenderun Sahil kesiminde, 1 No’lu Belediye Gazinosu (Doğan Gazinosu) karşı tarafında, yer yer kırılmış kaldırım taşları vatandaşlara zor anlar yaşatırken, şikayet sebebi de oldu.

Kaldırım üzerinde bulunan cafenin yetkilisi, hem kendilerinin hem vatandaşların kırılmış olan kaldırım taşları nedeniyle sıkıntı yaşadığını ifade ederek, bu görüntünün İskenderun’a yakışmadığını da sözlerine ekledi. Bu konudaki şikayetlerini dile getiren cafe yetkilisi; “Her sene şehir içindeki tüm kaldırımlar, yeni olan kaldırımlar dahi değiştiriliyor ama 4-5 yıldır buradayım sahildeki bu manzara değişmedi. Kaldırımın bir şekilde değişmesi gerekiyor. İskenderun sahilimize yakışmıyor bu kaldırımlar. Mahallelerdeki yeni kaldırımları değiştiriyorlar ama sahile inip sahildeki sıkıntılara bakmıyorlar, esnaflara bakmıyorlar, ne istediklerini sormuyorlar” diye konuştu.

Yetkililerin gelip, sıkıntılı kaldırımları yerinde görmelerini ve sonra karar vermelerini isteyen bir vatandaş ise; “Aşağı yukarı bir seneden beri ben Hatay Büyükşehir Belediyesi Fen İşlerini Müdürlüğünü arıyorum, kimse ile görüşemedim. Gelip yerinde bakmadılar. Kaldırımların rezalet olduğunu dile getirdim birkaç kere fakat kimse gelip ilgilenmedi. Bu İskenderun bu kadar sahipsiz mi ya? Lütfen yetkililer gelsin bir an önce kırık kaldırım taşlarını yerinde görsün. Kaldırımların yapılmasını arz ediyorum. Yetkililer bir an önce sesimizi duysun.

Şu güzelim sahilimizin kaldırımlarını değiştirsinler. İnsanlar bastığı zaman ayaklarının üstüne sus sıçrıyor, görüntü olarak da çok pis bir görüntü. Şehir dışından misafirlerimiz geldiği zaman utanıyoruz. Sahilin en güzel yeri böyle mi olması lazım? Hatay Büyükşehir Belediyesi maalesef İskenderun’da çalışmıyor, sadece bir kaldırım yapmakla iş bitmiyor. Bu İskenderun bu kadar mı sahipsiz bir yer?” şeklinde sitemkar konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here