Fırat; “Dövizin Düşüşü Kargaşayı Bitirdi”

0
29

Önceki gece döviz fiyatlarının bir anda 5-6 lira birden düşmesinin piyasalarda yaşanan kargaşayı bir nebze de olsa durdurduğunu söyleyen İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, hem esnaf hem vatandaş açısından iyi olduğunu söyledi.

Açıklanan ekonomik paketle birlikte piyasaların normale döndüğünü ifade eden Başkan Fırat; “15 günlük bir sürecin sonunda piyasalarda gerçekten bir dalgalanma yaşandı, dün akşam itibariyle yeni açılan ekonomik paket ile birlikte. Türk lirasını dövize endeksler gibi bir program açıkladılar. Bu programın önümüzdeki günlerde işleyiş tarzına bakacağız, vatandaş buna alışacak mı alışmayacak mı? Ama şu an piyasada olan kargaşa hemen hemen bitti. Bu program açıklandıktan sonra kargaşa kalkmış durumda.. İleri ki günlerde, bu açılan yeni ekonomik paket, nasıl işleyecek, neye dayanarak işleyecek, nasıl olacak göreceğiz. Vatandaşın daha tam bilgisi yok. Bilgi eksikliği olmasına rağmen şu anda piyasalar normale döndü diyebiliriz.

Önümüzdeki günlerde bu daha çok netlik kazanacak, ne kadar verimli olacak onu göreceğiz. Bizim gönülden istediğimiz şey verimli olması, bu kargaşanın olmaması. Vatandaş da en azından bilinçli alışveriş ediyor artık, o kargaşada bilinçsiz alışveriş ediyordu ‘edeyim mi, etmeyeyim mi’ diye karar kalıyordu. Biz her zaman şunu söylüyoruz esnaf olarak, altın yükselebilir de peyderpey yükselirse daha iyi olur, hem yatırımcı açısından iyi, hem alan hem satan açısından iyi… Bir gün içerisinde bir anda yükselmesi bizi de vatandaşı da zora sokuyor” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan, televizyonlarda altyazı şekilde geçen altın fiyatlarına itibar etmemelerini de isteyen Fırat; “Vatandaşlara bir de şunu söylemek istiyorum, televizyonun alt yazısında geçen altın fiyatlarına sakın aldanmayın çünkü onlar güncel değil. Onlar sabah altın fiyatını alıp yazıyorlar öyle kalıyor. Biz, saniye saniye altın fiyatlarını kamuoyuna, vatandaşa duyuruyoruz. Vatandaş geliyor televizyonda altının gramı şu sizde niye böyle diye serzenişte bulunuyor, bu fiyatlara aldanmayın. Bütün çarşılarımızda fiyatlar tabelalarımızda şeffaf bir şekilde açık görünüyor. Şikayet söz konusu olursa odamız var, yönetim kurulumuz var, başkanımız var, odamıza herhangi şikayetlerinde müracaat edebilirler” dedi.

Yaklaşan yeni yılın da hem kentimize hem ülkemize hayırlar getirmesini temenni eden Fırat; “Yaklaşmakta olan yeni yılı en içten dileklerimle kutluyor, yeni yılın önce ülkemize, İskenderun’umuza ve Hatay’ımıza hayırlara vesile olmasını diliyorum. Tüm hemşerilerimizin yeni yılını içtenlikle kutluyorum” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here