Emekli Seyyanen İyileştirme Bekliyor

0
31

Geçtiğimiz hafta içerisinde 2022 yılı asgari ücret fiyatlarının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Türkiye İşçi Emeklileri Derneği İskenderun Şube Başkanı Hüseyin Göde, emekli maaşlarında da ciddi iyileşmeler yapılmasını beklediklerini kaydetti.

Konuyla ilgili genel başkanlarının da ciddi açıklamalarda bulunduğunu hatırlatan Göde; “Biz toplamda %40 bir fark bekliyoruz. Düşük emekli maaşları var, 1500 civarında maaş alanlar var. Bunlar içinde ayriyeten bir fark istiyoruz ki bir düzenleme olsun, eşitlik olsun. Bizim zaten bütün taleplerimiz bu şekildedir. Hiçbir zaman için yüzdeli zam istemiyoruz, biz seyyanen zam istiyoruz.

Bizim isteklerimiz devamlı bu doğrultuda. 1500 lira maaş alan bir insana yüzde verdiğin zaman ne çıkıyor ki… 5000 maaş alan da var, makas çok açık. Yüzdeli değil seyyanen zam olsun ki eşitlensin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz, emekli aylıklarına seyyanen iyileştirme yapılmasıdır. Zor durumdaki emeklilerimiz umutla gelecek müjdeyi beklemektedir. İnşallah hayırlısı olur” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here