İskenderun Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun; “İsrail’i Nefretle Kınıyoruz”

0
91

akp açıklama2İskenderun Ak Parti İlçe Başkanı Vedat Tosun, İsrail’in Filistin’ uyguladığı şiddeti kınadıklarını ifade ederek, İsrail’in bir an önce durdurulması gerektiğini vurguladı.

Zulmün ve can kayıplarının bir an önce bitmesi için dua ettiklerini belirten Tosun; “Öncelikle, bu mübarek ayda katliam yapan İsrail’i nefretle kınıyor, maruz kaldıkları zulüm ve kaybettikleri can’lardan dolayı Gazze’deki kardeşlerimizin acısını yüreğimizde hissediyor, bu zulüm ve can kayıplarının bir an önce bitmesi için dua ve temennide bulunuyoruz. Ayrıca bugün İslam coğrafyasında yaşanan mezhep çatışmalarının ve kardeş kavgalarının, nasıl bir fitneye sebep olduğunu ve bu fitnenin birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize nasıl zarar verdiğini üzülerek görüyoruz. 

Oysaki birlik, beraberlik ve kardeşlik tohumlarının yeşerdiği, rahmet ve bereketin çoğaldığı Mübarek Ramazan ayını idrak ediyoruz. Biz inanan insanlar olarak, bu ayda Allah’ın rızasını kazanmaya dönük amelleri, hayırları çoğaltmakla meşgul olmak zorundayız. Bu vesile ile, İslam coğrafyasında yaşanan ve bizi derinden yaralayan olumsuz gelişmelerin gölgesinde idrak ettiğimiz Mübarek Kandil Gecesinin, öncelikle hemşerilerimize, ülkemize huzur, barış ve kardeşlik getirmesini diliyor, acı ve ıstırap çeken tüm İslam coğrafyasındaki kardeşlerimizin de kurtuluşuna vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here