“IŞİD, Emperyalizm ve Gericiliğin Büyüttüğü Canavardır!”

0
69

emep açıklama1Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütünden IŞİD Değerlendirmesi; “IŞİD, Emperyalizm ve Gericiliğin Büyüttüğü Canavardır!”

Son günlerde IŞİD’ın yaptıkları ve ülkemize etkilerine yönelik tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. IŞİD’in Şii-Alevi kesimlerle Sünniler arasında gerilim ve düşmanlık yaratma politikasının açtığı zeminde geliştiğini öne süren Emek Partisi İskenderun İlçe Örgütü, bölgede halkı tehdit ettiğini ve bunun sorumlusunun da Ak Parti Hükümeti olduğunu savundu.

IŞİD’i ABD ve başta AKP Hükümeti olmak üzere bölgedeki sadık izleyicilerinin elbirliğiyle büyüttüğünü iddia eden ilçe yönetimi, açıklamasını şöyle sürdürdü; “IŞİD’in yolunu açan politikalarda AKP Hükümeti’nin büyük sorumluluğu vardır. Türkiye Hükümeti Suriye’ye müdahaleye ortam hazırlamak için hem bu güçleri destekledi, hem de mezhep çatışmalarını kışkırttı; bu elverişli ortam içinde bu örgüt, Irak ve Lübnan’da da yerleşme imkanı buldu.

IŞİD’in Musul’da Türk Konsolosluğu’ndakileri rehin almasından sonra sıkışan Dışişleri Bakanı Davutoğlu, ‘Biz IŞİD’i desteklemedik’ açıklamasını yapmak zorunda kalmıştır. Ancak IŞİD’in başındaki Çeçenler başta olmak üzere, el Kaidecilerin Suriye’ye Türkiye üzerinden giriş yaptıkları ve yaralandıklarında Türkiye’de tedavi gördüklerine dair sayısız bilgi, belge bulunmaktadır. Yine Türk istihbarat birimlerine göre IŞİD’in içinde 3 bin Türkiye vatandaşı savaşırken Davutoğlu’nun IŞİD’i Şam’ın desteklediğini söylemesi, suçunu örtme çabasından başka bir şey değildir.

Öte yandan AKP Hükümeti’nin Irak’ta Maliki Hükümeti’ne karşı sahip çıktıkları, siper oldukları Tarık Haşimi’nin Musul’un düşüşünü kutladığını söylemesi, AKP’nin Bölge politikasını bütün açıklığıyla gözler önüne sermektedir. IŞİD’in Rojava’dan sonra Irak’ta da Kürt yerleşim yerlerine saldırması, mezhepler ve halklar arasında düşmanlıkların kışkırtılmasından beslendiğini göstermektedir. AKP’nin bu çeteleri Suriye’de sadece Esad rejimine karşı değil, Rojava’da Kürtlere karşı da kullandığı bilinmez değildir. Sınır kapılarının bu çeteler tarafından ele geçirilmesini destekleyen ve Rojava’ya bu kapılardan saldırmalarının önünü açan da AKP Hükümeti’dir.

Bu çeteler Rojava’ya saldırıp insanları katliamlardan geçirirken sessiz kalanlar, şimdi Bölgesel çıkarları tehlikeye girince harekete geçmeye başlamıştır. Ancak ilişkilerini utangaçça perdeleyen AKP Hükümeti yetkilileri, açıklamalarında IŞİD terör örgütünü hala masum göstermeye çalışmaktadır.

IŞİD, ABD emperyalizminin ve AKP gericiliğinin Bölgeye müdahale politikasının büyüttüğü bir canavardır. Bu canavarı yok etmenin yolu, Bölgeye her türlü müdahalenin son bulmasından ve halkların demokrasi, barış ve kardeşlik için ortak mücadelesinden geçmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here