İsder Yönetimi Başkan Savaş İle İftarda Buluştu

0
66

lütfü savaş21Başkan Savaş; “Artık Siyaset Bitti Hizmet Başladı”

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği (İSDER) yönetimi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile iftar yemeğinde bir araya geldi. İSDER tarafından Belen Çamsaray Restoranda düzenlenen iftar yemeği, gündem ağırlıklı samimi sohbet ortamında geçti.

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde gerçekleşen iftar yemeğine CHP Hatay Milletvekilleri Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve çok sayıda davetli katıldı.

İskenderun Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Deliveli iftar yemeğinde yaptığı konuşmada; “Bugün buraya gelerek bizleri onurlandıran Hatay Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Lütfü Savaş ile Milletvekillerimiz Mevlüt Dudu ve Hasan Akgöl’e teşekkür ediyoruz. Başkanımız Lütfü Savaş’a İSDER olarak desteklerimizi belirtirken İskenderun’a hizmet noktasında birlikteliğimizi sürdürerek beklentilerimiz olduğunu da ifade etmek istiyoruz. Artık birçok hizmet büyükşehir eliyle olmaktadır. Başkanımızdan Tüm Hatay’a olduğu gibi İskenderun’umuza ve dağ köylerimize de hizmet istiyoruz. Sayın başkanımızın bir hizmet adamı olduğunu biliyoruz. İskenderun belediyesi ve Büyük şehir belediyesinin birlikte çalışmasını istiyoruz. Bir komite oluşturacağız hizmetlerin takipçisi olacağız. Birlikteliği kim bozar ise ve hizmeti kim engeller ise biz İskenderun halkına şikayet edeceğiz. Bizlerin isteği büyük şehir ve İskenderun’un birlikte hareket ederek bölgemize hizmeti birlikte gerçekleştirmeleridir. Bizler birlikte hareket edilmesiyle hizmetin daha güzel ve daha hızlı olacağına inanıyoruz. İskenderun ve bölge halkı hizmet istiyor” dedi.

Seçim sonrası çalışmalara son surat devam ettiklerini kaydeden CHP Hatay Milletvekili Dudu da; “Başkanımız ayırım gözetmeksizin ilçe ilçe, köy köy dolaşmaktadır. Hatay’ın her noktasına aynı önemi vermekte, çalışmalarını ve hizmetlerini aksatmadan sürdürmektedir. Çalışmalarını iyi niyetle, özveri ile kesintisiz sürdürüyor” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen Milletvekili Dudu; “12 yıldır Türkiye de iktidar olan bir anlayış var ve bu anlayışın başında bulunan başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan bugün cumhurbaşkanı adayı. Recep Tayyip Erdoğan 12 yıl boyunca ne yazık ki Türkiye’yi kutuplaştırarak iktidarda kaldı. Hedefi daima %50 oldu. %50’yi bir tarafa itti, %50’ye sarıldı. Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken de yine aynı stratejiyi sürdürüyor. Diğer tarafta ise mutabakat adayı olarak bilinen ve Türkiye’de ilk defa yaşanan büyük bir siyasi uzlaşma sonucu başta CHP, MHP ve diğer muhalefet partilerinin uzlaşmasıyla aday gösterilen Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu var. Bu iki adayın arasındaki fark çok açıktır. Biri Türkiye’nin %50’sine hitap etmekte, Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu ise Türkiye tamamına hitap etmektedir. Her kritik dönemde doğru karar veren sağduyu ile karar veren Türk halkının yine 10 Ağustos’ta sağ duyu ile doğru karar vereceğine ve Türkiye’nin birliği, beraberliği huzuru için değişim için Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu Cumhurbaşkanı seçeceğine inanıyorum” dedi.

lütfü savaş22

İftar yemeğine katılan CHP Hatay Milletvekillerinden Hasan Akgöl de tüm İslam aleminin Ramazan ayını kutlayarak; “Artık hizmetler noktasında İskenderun ve Antakya diye bir şey yoktur. Sadece Hatay vardır. Tüm ilçeler ve Hatay bir bütündür” dedi.

İhsanoğlu İskenderun’a Gelecek

Açıklamasının devamında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Milletvekili Akgöl; “Adayımız sayın Ekmeleddin İhsanoğlu 2 Ağustos’ta Antakya ve İskenderun’a gelerek bir dizi ziyaretler gerçekleştirecektir. Bir başbakan düşünün Cumhurbaşkanlığına talip ben orada oturacağım ama başbakan gibi hareket edeceğim diyor. O zaman Cumhurbaşkanlığı değil sen başbakanlığına devam et. Hatta orayı da bırak, o makamı temsil etmeyi hak eden biri yönetsin. Biz adayımızı seçerken genel başkanımız sayın Kılıçdaroğlu’nun söylediği titizlikle, üzerinde durduğumuz  tek konu adayımız siyasetçi olmayacak, siyasi tabandan gelmeyecek, hiçbir parti mensubu olmayacak neden çünkü o partinin Cumhurbaşkanı olmayacak o 76 milyonun Cumhurbaşkanı olacaktır. Halkımızın da bu doğruyu göreceğine inanıyorum” dedi.

Hatay Büyük Şehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulunarak; “Hatay’da Antakya’dan sonraki en büyük lojistik ve irtibat merkezimizi İskenderun’a kuruyoruz. İskenderun’da şu anda YKM’nin bulunduğu binayı kiraladık, taşınma aşamasındalar. En kısa zamanda bu binayı hizmete sokacağız. İskenderun ve etrafındaki ilçeler için organizasyon şemasının başında orası olacaktır. İskenderun bizim için önemlidir. İskenderun dışındaki ilçelerimizde de yine aynı şekilde lojistik merkezlerimiz olacaktır. Sonraki büyük yerimiz de Dörtyol da olacak. Dörtyol’da binamızı tuttuk. Yani Hatay’ın bütününde her ilçemizde bir lojistik merkezi olacak ve oradaki hemşerilerimize hizmet noktasında ekibimiz hazır olacaktır. Bizler Hatay’ı bir bütün olarak görüyoruz ve Hatay’ın bu bütünlüğünden de onur duyuyoruz. Daha önceki dönemde İl belediye başkanlığı dönemimde Hatay’ın dört bir yanında 2500 toplantı yaptım. Hatay’ımız, birliğimiz ve bütünlüğümüz için tüm insanlarımızla temas ta bulundum çalışmalar yaptım” dedi.

Seçimden bu yana yaptıkları çalışmaları anlatan Başkan Savaş; “Seçim sonucuna göre halkımız bize ve tüm partilere önemli misyon ve mesajlar vermiştir. Meclisimiz farklı bir grubun sayısal üstünlüğüne sahip, büyükşehir başkanlığı ise başka bir gruba ait oldu. Bu seçim sonucuna göre bize hemşerilerimiz şunu söylüyor. Uzlaşın ve bizleri adam gibi yönetin. Biz bu mesajla halkımızın bize yüklediği bu misyonu başarıyla yürütmeye gayret ediyoruz. Biz ve arkadaşlarımız hizmetin peşindeyiz. Hatay’da da hizmetlerimiz başladı. Bizler siyaset yapma peşinde değiliz. Artık siyaset bitti Hizmet başladı” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here