İsdemir’de, Çelik-İş’in Yetkisi Aynen Devam Ediyor!

0
60

çelik-iş açıklama2Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mehmet Demir, yazılı bir açıklama yaparak İsdemir’de, Çelik-İş’in yetkisinin devam ettiğini vurguladı.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yönetim Kurulu adına yazılı bir açıklama yapan Şube Başkanı Mehmet Demir, İsdemir’de, Çelik-İş’in yetkisinin aynen devam ettiğini vurguladı. Açıklamasında, Türkiye’nin, bölgenin ve yörenin yıldızlarından İsdemir A.Ş.’de de sorumlu sendikacılık anlayışını sürdürmekte olduklarına işaret eden Demir; “İsdemir’de halen yaklaşık 3.300 üyemizle sendikal faaliyetlerimize iri ve diri bir biçimde devam etmekteyiz” değerlendirmesinde bulundu.

İsdemir’de yetkili sendika tartışmaları sürerken bu kez Çelik-İş Sendikasından yazılı bir açıklama geldi. İsdemir’de yetkili sendika olduklarının resmi kayıtlarda açık bir şekilde görüldüğünü belirten Çelik-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Demir; “Son günlerde İsdemir içindeki ünitelere astığımız ayrıntılı listelerle, bu gerçeği işçi kardeşlerimiz ve diğer ilgililerle paylaştık. İsdemir’de halen yaklaşık 3.300 üyemizle sendikal faaliyetlerimize iri ve diri bir biçimde devam etmekteyiz.

Amaç Yetkiden Çok, Kaos Ortamı Yaratmaktır!

İsdemir’de bir süredir örgütlenme çabası içinde olan diğer bir sendika, yaklaşık 8 aydır yalan söylemler, abartılı üye rakamları ve bir bardak suda fırtına koparma çabalarıyla yerel gündemi  meşgul edip, İsdemir içindeki huzur ortamını da  iyice bozar olmuştur. Anılan sendikanın amacı yetkiden çok yetkisizliktir, kaos ortamı yaratarak ‘Biz burada yetkili sendika olamıyorsak, Çelik-İş’te olmasın ve bizden sonrası tufan olsun’ zihniyetidir.

İsdemir’de yıllardır iş barışının olduğu, işletmenin ve üretimin sendikal manada ciddi bir huzur sorunu yaşamadığı bilinmektedir. Son aylarda ise gerilimi kendine ilke edinen, işçiler arasındaki arkadaşlık ve kardeşlik ortamını geren, emekten çok siyasi düşünceyi ön plana çıkaran bir anlayış, ısrarla sahneye konmaktadır. Aktörler, kendi sendikal gelecekleri için emekçi kardeşlerimizi ve onların ailelerinin geleceklerini hiçe saymaktadırlar” diye açıklamalarda bulundu.

Fesat ve Yalan Rüzgârları Sendikamızı Yıkamaz

Kökleri yarım asır öncesine dayanan Çelik-İş Sendikası’nın önceliğinin emek ve alın teri olduğunu, yalan ve fesadın sendikalarını yıkamayacağına da değinen Demir; “Bu önceliklerden sonra emekçi kardeşlerimizin siyasi görüşleri geriden gelir. Her bir işçi kardeşimizin siyasi görüşü sendikamızda karşılık bulur, eğilimler iki elin tokalaşması, iki insanın kucaklaşması gibi bir birine kenetlenir. İşte böylesi bir kenetlenme varken, grev rüzgârları Çelik-İş’i yıkamazken, ihanet, fesat ve yalan rüzgârları da sendikamızı yıkamaz ve yıkamayacaktır.

İsdemir AŞ, içerisine Truva Atının indirildiği, Truva Atlarının koşturulacağı bir işletme olamaz. Örgütleniyorum ya da yetki peşindeyim bahanesiyle sürekli gerilim, kargaşa ve kaos yaratan,  iş barışını zedeleyen, iş moraline sekte vuran anlayışa, bugüne kadar uymadık ve uymayacağız da! Ancak bilinmesini isteriz ki bizlerin gösterdiği hassasiyetin çok uzağında olanların, bundan sonra İsdemir’e bilmeden ya da bilerek verdikleri manevi zararlardan, şirket şöhretine düşürdükleri gölgelerden, olası iş ve üretim kayıplarından sorumlu olmayacağız.

İsdemir’de Çelik-İş’in güneşi doğmuştur. Bu güneş üzerine başka güneş doğmaz. Çelik-İş’in  İsdemir üzerine her sabah doğan güneşi, siyasi görüşü ne olursa olsun kardeşliğin, sevginin, beraberliğin, aydınlığın, dayanışmanın  ve alın terinin üzerine doğmaktadır. Bu yüzden karanlığın aydınlıktan kaçtığı gibi malum sendika Çelik-İş güneşinden kaçmakta, yalan doğrudan kaçar misali gibi de resmi ve onaylı üye sayısını açıklamaktan her defasında kaçınmaktadır. Kaçamak güreşen bildik sendika, komşu bir ilden ya da illerden getirdiği, diğer iş yerlerine ait işçileri, İsdemir işçisiymiş gibi gösterme ve onlarla salonları doldurma aldatmacasından medet umar hale gelmiştir.

Aksi Ispatlanmadıkça Yetki Çelik-İş’tedir

İsdemir’de, aksi resmi olarak ispatlanmadıkça yetkili sendika Çelik-İş Sendikası’dır. Konuyla ilgili ikilem yaşayan işçi kardeşlerimize yakın tarihte iki kez ünitelere astığımız belgelerle gerçekleri deklare ettik. Gerektiğinde güncellenebilecek yeni belgelerle, gerçekleri bir kez daha tüm emekçilerin bilgisine sunabiliriz. Gönlümüzden geçen, baskı altında tutulan ve zihninde karmaşa yaşayan her bir işçi kardeşimizin mağdur olmamasıdır. Yine gönlümüz, sorumsuz bir sendikal anlayış içinde olanlar yüzünden İsdemir A.Ş.’nin de maddi ve manevi anlamda yara almamasından yanadır.

Huzuru, iş barışını, kardeşliği ve normal üretim seviyesini korumak adına Çelik-İş olarak elimizden gelen her tür çabayı daha önce gösterdiğimiz gibi bundan sonra da göstereceğiz. İşveren konumundaki OYAK ve İsdemir A.Ş.’nin  de iş barışına, iş moraline, huzura ve üretime özen göstereceklerine inanıyor, bu güzelliklere set çekmek isteyenlere ise izin vermeyeceklerini düşünüyoruz” dedi.

Kardeşlik Sorumluluk ve Yetki Çelik-İş’tedir…

Sendikal sorumlulukları kadar gerçekleri kamuoyuna yalansız doğru olarak aktarma sorumluklarını da olduğuna da değinen Başkan Demir; “Sonuç olarak, kardeşlik, kucaklaşma, sevgi, sorumluluk ve elbette yetki Çelik-İş’tedir. Açıklamamızın başında ifade ettiğimiz üzere İsdemir’de an itibarıyla yaklaşık 3.300 üyeye sahibiz. Çelik-İş’ten tüm ayrılanların sayısı ise 1.300 kişi civarındadır. Biz gerçek rakamları verirken, diğer sendika hayali, üfleme ve şişirme rakamlarla hem işçilerimizi hem de kamuoyunu yanıltmayı tercih etmektedir.

Gerçekler ve Çelik-İş’in güneşi, balçıkla sıvanmaz, sıvanamaz. Yaşasın dün var olan bugün de var olan ve yarınlarda da daim olacak Çelik-İş’in İsdemir yetkisi. Yaşasın Hak-İş, Yaşasın Çelik-İş! İsdemir emekçilerine, Çelik-İş üyelerine ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” diyerek açıklamasına son verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here