Türk Metal İsdemir İşçileriyle Bir Araya Geldi

0
148

türk metal-sen33Önde; “Artık Söz Emeğindir”

Türk Metal sendikası 1 Mayıs işçi bayramı etkinlikleri kapsamında İsdemir işçileri ile birlikte İsa Taş Plazada şölen havasında bir gece tertipledi. Geceye Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, Türk Metal Sendikası Başkanı Çakır Varan ve sayıları 2241’e ulaşan Türk Metal emekçileri katıldı.

1 Mayıs işçi bayramı kutlamaları nedeni ile bir araya gelen İsdemir emekçilerine eğlence öncesinde bir konuşma yapan Türk Metal Sendikası Bölge Temsilcisi Metin Önde, Çelik İş Sendikası yönetimine sert açıklamalarda bulundu.

Metin Önde, emekçilere seslendiği konuşmasında aylardır verdikleri mücadelenin adının bir isyan, bir başkaldırış olduğunu vurguladı. Bezdirme politikalarının kendilerini yollarından döndüremeyeceğinin altını çizen Önde; “Artık söz emeğindir. Kimi isterse, getirir kimi isterse gönderebilir. Ali Cengiz in gücüde yüreği de artık buna yetmez. 1 Ocak’tan itibaren yetkiyi alıp masaya oturduğumuzda bu fabrikadaki baskı ve zulüm kalkacak emeğimizin hakkını alabilecek biçimde masaya oturacağız. Çünkü biz üretiyoruz kazandırıyoruz tüm bunları yaparken ezilmeden, huzur ve güven içinde olmak istiyoruz” dedi.

türk metal-sen34

Eşit işe eşit ücret konusuna da değinen Önde; “Bu fabrikada küçük B, Büyük B, var. Eski B, yeni B var. Böyle bir adaletsizlik olur mu? Biz geldiğimiz de bir tane B olacak, oda büyük B. Bu B’nin arkasından sadece ve sadece iş barışı çıkacak” dedi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkan yardımcısı Mesut Gezer, 1 Mayıs İşçi bayramı gecesinde yaptığı konuşmada; “Tüm emekçilerimizin tek isteği huzur ve daha iyi bir yaşam. Bizlerde hak mücadeleniz için yola çıktık. Ayrıca emekçilerimiz inançlı ve kararlı geleceğe teminatla bakmak istiyor bu nedenle sizin kabul etmediğiniz hiçbir şeyi bizde kabul etmeyeceğiz. İsdemir Güneydoğunun parlayan yıldızıydı biz onu göklere çıkarmak için buradayız” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here