İsdemir Hissedarları Eylem Hazırlığında

2
186

isçeid açıklama (5)Hisselerinin gerçek değeriyle kavuşabilecekleri tarihin 14 Mart 2016 olduğunu söyleyen Bayram Özarslan, karar tarihinin erkene alınması için eylem kararı aldıklarını belirtti.

Hisselerinin gerçek değeriyle kavuşabilecekleri tarihin 14 Mart 2016 olduğunu söyleyen İsdemir Çalışan ve Emekliler Derneği Başkanı Bayram Özarslan, İsdemir A.Ş.’nin o tarihte ya borsada işlem görmesi veya hissedarlardan rıza ile toplanması ve ödeme yapılması şeklinde karar alacağını söyledi. Her iki kararın da hissedarların lehine olduğunun altını çizen Başkan Özarslan, yeni bir bedelli sermaye artırımı yapılmadan bu kararın erkene alınması için eylem kararı aldıklarını belirtti.

Dernek Başkanı Özarslan, 11.460 İsdemir A.Ş hissedarını ilgilendiren hisse konusunda İsdemir Vakıf Başkanlığınca yeni bir açıklama yapıldığını ve 2 yıl içerisinde hisselerin değeriyle alınabileceğinin belirtildiğine işaret ederek; “Bilindiği gibi vakıf ve bazı bölge milletvekilleri hep yalan çıkan bu tarihi 2002 yılından beri dillendirmekte ve devam etmektedir. Dernek olarak gerek SPK, gerekse İsdemir’in bağlı olduğu Oyak’la yaptığımız yazışma ve görüşmeler sonucu hisselerimize gerçek değeriyle kavuşabileceğimiz son tarih netleşmiş olup, bu tarih 14.03.2016’dır.

Yasal olarak kesinleşmiş bu tarihin öne alınması tamamen Oyak ve İsdemir A.Ş.’nin alacağı ve SPK’ya bildireceği karara kalmıştır. Alınacak bu karar, halka arz edilmiş 11.460 hissedara ait hisselerin; SPK Yönetimince yeminli bağımsız değer tespit şirketinin görevlendirilip, İsdemir A.Ş’nin tümüyle gerçek maddi değerinin tespit edilerek; Serbest Piyasa Platformunda yani borsada işlem görmesi veya İsdemir A.Ş. tarafından basın yoluyla çağrı yapılarak o günkü değeriyle hissedarlardan rıza ile toplanması ve ödeme yapılması şeklinde olacaktır.

Hakkımın Maddi Karşılığını İstiyorum

Her iki karar da biz hissedarların lehine olup, önemli olan İsdemir A.Ş. tarafından yeni bir bedelli sermaye artırımı yapılmadan bu kararın erken alınmasıdır. İsdemir A.Ş.’nin bu kararlardan birinin kısa sürede alması için, derneğimizce İsdemir A.Ş Doğuş Kapısı önünde 6 Eylül 2014 Cumartesi günü saat 15.00’te çadır kurularak, ‘12 yıllık mağduriyetimiz yetti, Hisse hakkımın maddi karşılığını istiyorum!’ eylemi başlatılacak ve bu alınana kadar da eylem tavizsiz sürdürülecektir” diye konuştu.

Sendikalardan eyleme destek de isteyen Özarslan; “Buradan, 1500’e yakın İsdemir’de çalışan hissedar üyesi bulunan Çelik-İş ve Türk Metal-İş Sendika yöneticilerine de seslenmek istiyorum. İsdemir A.Ş.’de binlerce üye ve üretimden gelen gücünüz olduğundan, sizlerin öncülüğünde yapılması gereken bu hisse hak arayış eylemine açık desteğinizi beklemekteyiz. Yapılacak eyleme maddi-manevi destek için tüm hissedar arkadaşların en kısa sürede derneğimizle irtibata geçmelerini bekliyoruz” dedi.

2 YORUMLAR

  1. Halka acık sırket oldu ısdemır spk bultenınde yayınlandı hıssedardan o kadar gızlı calısmalar hıcbırı hakkında acıklama yok ısdemır sırket olarak spk ıle hangı ıslem ve ıslemler hakkında yazısıyor karar agırlık olarak hangı yonde oldugu dahı bılınemıyor sır gıbı saklanıyor hanı spk nın denetımınde ve sırketler dahada seffaf olacaktık bu kadar hıssedar var kımsenın bırseyden haberı yok buna sebep hısselerımız ayakborsasına dusurulmustur hıssedarın talebı 13 yıldır suregelen bu haklarını sırketın onunde ıkı sık mevcut ya borsa yada sırkeın satınalması ucuncu alternatıf yok en kısa zamanda hayata gecmesı sırkete kalmıssa netıce bulması ve halen netıcelenmıyorsa ve hıcbır acıklama yoksa ınsanın aklına herbırsey gelıyor ve bunun ıcın eylem dıyoruz ve desteklıyoruz

  2. 12 yıldır Hisse Hakkını bekleyen,lakin art niyetli gaspçılarca oyalanan tüm ama tüm (11.460 Ad) hissedarların netice alınana kadar sürecek bu eyleme ve 23.8.2014;Saat:17(5)deki Dernek büro toplantısına katılmaları rica olunur.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here