“İnsanı Temel Kaynak Olarak Ele Almak Önemlidir”

0
173

1’ci Körfez İnsan Kaynakları Zirvesi MKÜ’de Gerçekleştirildi

Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Sanayi İşbirliği Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda 1. Körfez İnsan Kaynakları Zirvesi düzenlendi.

Toplantıya MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, Yalın Enstitü Başkanı Yalçın İpbüken, EC Danışmanlık Kurucu ve Genel Müdürü Eşber Çekiç, Analiz Sentez Yönetim Danışmanlık Kurucu Başkanı Tunç Çelik, OYAK Baş Hukuk Müşavirliğinden Avukat Buğrahan Eldelekli, Bilge Adam İnsan Kaynakları ve Eğitim Teknolojileri Birim Müdürü Tansel Özkuşaksız, üst düzey yöneticiler, işadamları ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan MKÜ Rektörü Hüsnü Salih Güder, 1. İnsan Kaynakları Zirvesi’nin sanayiciler ile insan kaynakları arasında önemli bir köprü görevi üstleneceğini ifade ederek; “Toplantının MKÜ çatısı altında gerçekleştiriliyor olması hem üniversitemiz, hem de öğrencilerimiz adına büyük önem arz etmektedir. Sürekli bir gelişim için kurumsal değişimler, öncelikle kişilerin düşünce ve davranış yollarının değişmesi, gelişmesi ve bunun yönetilebilir anlamda kamu yönetimine yâda özel sektör yaşantısını etkileyecek biçimde yeniden konumlandırılmasını gerekli kılmaktadır. Bu nedenle ‘Bilgi İnsanın Eseridir’ sözünden hareketle insana daha büyük bir önem vererek bilgiye değil de bilgiyi kullanacak ve o bilgiden değer üretecek, onu hayata geçirebilecek olan insanı temel kaynak olarak ele almak çok önemlidir” dedi.

Yalın Enstitü Başkanı Yalçın İpbüken de ‘Yalın Düşünce Bağlamında İnsan Kaynakları’ konulu sunumunda yalın düşüncenin önemine değinerek; “Yalın düşüncenin temel amacı; değerin ilk ham maddeden başlayarak, değer yaratma süreci boyunca hiç kesintisiz akıtılarak hızla nihai müşteriye ulaştırılmasıdır. Yalın, Türkiye’nin temel iş felsefesi olmalıdır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, EC Danışmanlık Kurucu ve Genel Müdürü Eşber Çekiç “Değer Yaratan İnsan Kaynakları”, Analiz Sentez Yönetim Danışmanlık Kurucu Başkanı Tunç Çelik “Türkiye’ de kurumsallaşma ve Organizasyonel Gelişim Çalışmaları”, Bilge Adam İnsan Kaynakları ve Eğitim Teknolojileri Birim Müdürü Tansel Özkuşaksız da katılımcılara “İnsan Kaynakları ve Yetenek Yönetiminde Teknoloji Kullanımı” konulu birer sunum yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here