Bugün Nevruz Bayramı!

0
526

Bahar Bayramı olarak da adlandırılan ve baharın doğduğu gün olarak kabul edilen Nevruz Bayramı bugün kutlanıyor. Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek ve CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar 212 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle birer mesaj yayınladılar:

Karasayar; “Nevruz İnsanları Birbirine Kaynaştırır”

Nevruz’un ülkemizin kuzeyinden güneyine, batısından doğusuna kadar yaşayan toplulukların pek çoğu tarafından yaygın olarak kutlanan bahar bayramı olduğunu söyleyen Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, yayınladığı mesajla Nevruz’u kutladı. Türk dünyasının, nevruz kutlamalarında dostluk, kardeşlik, barış ve sevgi gibi insanı mutlu kılan ve kuşaktan kuşağa aktarılan değerleriyle baharı karşıladığını ifade eden Karasayar; “Baharın ilk günü, ‘yeni gün’ anlamlarına gelen nevruz, kültürümüzde, başta Anadolu olmak üzere orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada “bahar bayramı” olarak kutlanır. Nevruz sayesinde insanlar birbirleriyle daha çok kaynaşır, beraberlik ve kardeşlik duygusu güçlenir ayrıca tabiatın ve ürünlerin önemi vurgulanır. Bizlere düşen temel sorumluluk, insanları ve toplumları sevgi ve barış ortamında birbirlerine yakınlaştıran böylesine anlamlı günlere sahip çıkmak, toplumumuzu bir arada tutan değerleri, kültürel zenginliklerimizi sonsuza dek korumaktır. Tabiatın yeniden uyanışını temsil eden nevruz’un bayram coşkusuyla, kardeşçe kutlanmasını diliyorum” dedi.

 Civelek; “Nevruz Baharın Gelişini Simgeler”

İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, bugün tüm yurt genelinde kutlanan Nevruz Bayramı nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. Nevruzun baharın müjdeleyicisi olduğunu kaydeden Başkan Civelek; “Baharın gelişini, doğanın uyanışını ve yeni günü simgeleyen Nevruz Bayramı Dünya’nın Kuzey Yarım Küresindeki geniş coğrafyada insanlığın en eski kültürel geleneklerinden biridir. Bu eski gelenek bir anlamda insanın doğasını da tarif ediyor. İyi ve güzel olan her şey, yeni günle başlayan her yeni umut insana özgüdür. Nevruz Bayramımızı ülkemizde ve bütün dünyada huzur, refah ve barış içinde kardeşçe yaşanacak daha güzel günler dileklerimle kutlarım” dedi.

Uyar; “Nevruz, Doğanın Doğum Günüdür”

Nevruz Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınlayan CHP İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar, Nevruz’un en sıcak ve canlı şekilde kutlanan bayramlar arasında yer aldığını kaydetti. Nevruzun manevi değerlerimizden biri olduğunu ifade eden Uyar; “Nevruz; baharın gelişi demektir. Baharı müjdeleyen Nevruz Bayramı gelenek ve göreneklerimiz arasında, en sıcak ve canlı şekilde kutlanan bayramlar arasında yer almaktadır. Doğanın doğum günü, aynı zamanda insanın var oluş günüdür, dirilişidir. Barışa, sevgiye, birliğe, beraberliğe, insan hakkına inanan herkesin bayramıdır. Nevruz’un dostluğun, sevginin ve kardeşliğin harcı olmasını diler, bölge halkımızın Nevruz bayramını kutlar, Nevruz kültürünün bütün dünyada toplumların birbirine yaklaşmasının, hoşgörünün, sevginin ve barışın vesilesi olmasını temenni ederim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here