“İhsanoğlu Kazanırsa Millet Kazanır”

0
105

demokrat parti1DP’li Coşkun Çelenk, Partililerine Seslendi…

Demokrat Parti İskenderun, Arsuz ve Belen İl Teşkilatlarından Sorumlu Coşkun Çelenk, 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde birçok siyasi partinin de üzerinde uzlaştığı Ekmeleddin İhsanoğlu’na DP’lilerinde destek vermesi adına çağrıda bulundu.

“Anavatan, Doğru Yol, Demokrat Partili, vatanını, bayrağını seven partililere sesleniş” diyerek söze başlayan Çelenk; “Ekmeleddin İhsanoğlu bey, Atatürk ve cumhuriyete inanmış pozitif bilime ve düşünceye, tertemiz bir geçmişe sahip, tutucu ve bağnaz olmayan ama öte yandan politika için değil, namaz kılan, laikliğe kesinlikle inanmış, entelektüel, modern, barışsever, bir bilge, bilim adamıdır” dedi.

İhsanoğlu’nun tüm ülke insanlarını temsil edebilecek özellikte olduğunu ancak adaletsiz bir seçimin içerisinde yarışacağını kaydeden Çelenk; “Ne yazık ki toplumun %100’ünün işte benim cumhurbaşkanım demesi gereken kişi adaletsiz bir seçim yarışı içinde kendini bulmuştur. Ülkesini seven herkesin oturup bir kere daha düşünmesi gereken bir andır. Bu an Ekmeleddin beyin seçimi kazanması milletin kazanması, seçimi kaybetmesi milletin kaybetmesidir.

DP’liler, Ekmeleddin beyin İslam hukukuyla, İslam bilimiyle ilgili olması bir bilimsellik hadisesidir. Siyasi düşünceleri bizden farksızdır. Milliyetçi, muhafazakar bir bilim adamıdır, bu konuda CHP, MHP, DSP, DP gibi siyasi partilerin de uzlaşmasını önemli bir hadise olarak görmeliyiz. Partiler uzlaşıyorsa o da büyük bir hadisedir, çünkü bugüne kadar uzlaşmazlıklar Türkiye’yi bu hale getirmiştir. Bu uzlaşmanın sonucunda böyle bir adayın çıkmasını da hayırlı görmeliyiz.

Bu Seçim İktidar Seçimi Değil!

Şahsi menfaatlerin, yolsuzlukların ve ihanetlerin dışında bir kimlik şanlı ordumuza başkomutan, cumhurumuza başkan olmalıdır diyerek hareket etmek şerefli bir vatandaşlık görevidir. Bazı kişilerin dediği gibi bu seçim bir iktidar seçimi değil. Cumhuriyetimizin en üst makamına layık bir şahsiyetin seçilmesi hadisesidir. Her vatandaşın gönlünde kendine göre bir cumhurbaşkanı adayı vardır elbette ancak YSK adaylığını kabul ettiği kişiler arasında en uygun olanı Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bey değil midir? Bu orantısız yarışta yapılacak hileleri göz önüne alarak var gücümüzü kullanmaya Demokrat Partililerde mecburdurlar. Küsmek ve darılmak için bahaneler aramak yerine birlik olmayı başarsak… Tilkiyi mümin sanıp kümesin başına amir yapmayın!” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here