İhsanoğlu, Ali İsmail Korkmaz’ın Anısına Yapılan Heykeli Ziyaret Etti

0
119

ihsanoğlu ziyaret1Seçim çalışmaları kapsamında ülkenin her yerini gezerek halka buluşan Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Eskişehir ziyaretinde, Gezi Olayları sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın anısına yapılan heykeli ziyaret etti.

Adaletin tecelli etmesini istediklerini kaydeden Cumhurbaşkanı Adayı İhsanoğlu; “Bugün anayasal hakkını kullanırken, vicdansızca darp edilerek kaybettiğimiz canımız Ali İsmail’i, Eskişehir’de andık. Bu gençlerimiz için, acı içindeki aileleri ve yakınları için ve tabii ki toplumsal huzurumuz için adaletin bir an önce tecelli etmesini umut ediyorum. Bu meselelerin takipçisi olacağıma da sizler huzurunda söz veriyorum” dedi.

İhsanoğlu ayrıca, Eskişehir’de düzenlenen toplantıda basın mensuplarına açıklamalarda da bulundu. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın seçime ilişkin yayımladığı rapora değinen İhsanoğlu fazladan basılan 18 milyon seçim pusulasının manidar olduğunu belirtti.

Çatı Adayı İhsanoğlu; “18 milyon seçim pusulası fazla basılmış. Elbette şartlara göre zarar görecek pusulaları yedekleyen pusulalar basılabilir ancak 50 milyon seçmen varken 18 milyon gibi bir miktar neye işaret etmektedir? Bunun kanunda belirlenmiş bir oranı yok mudur?

AGİT’in sorusunu tekrarlıyorum; bu basım hangi kanuni gerekçeye göre yapılmıştır? Vatandaşlarımızın bunu bilme hakkı vardır. Bunun yanıtını veremeyenler görevlerini suiistimal etmiş olurlar. Millet böyle bir şeyi kabul etmez” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here