İGC Sahibini Buldu

0
90

Sabır çok ince bir duygu!.. Çoğu insanlar sabır denen şeyin farkında olmadan hep bir yerlere gelmek için birbirinin üstüne çıkar da çıkar. Bazen de sabır denen şeyi unutup kendi çıkarları doğrultusunda oluşumlara önayak olur ve yapılan olumlu çalışmalara hepten destek yerine köstek olur. Bu yaşantımızın devamlı şekilde bir döngüsüdür.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) öyle hepten püften bir cemiyet değil. Doğru insanların bir araya geldiği ve doğru girişimlere imza atıldığı, bence mukaddes bir yer. Bu oluşum içerisinde olan kişiler devletin dördüncü bazen de üçüncü kuvvetini teşkil eder. Yapılan haberin doğruluğu kadar haberi yapanın doğruluğu da gündem tutar. Yapılan her türlü haber ve yorumlarda, ilk önce habere konu olan olayın veya olayların doğruluğu üzerinde durulmalı. Gazeteci mesleğini kendine yakıştıran her kimse toplumda saygınlığıyla öne çıkmalı. Yaptığı ve yapacağı her haber toplumda değer bulmalı.

Gazetecinin tek geliri, kalemi ve çalıştığı kuruluşa verdiği emek ve karşılığında alacağı ödül ise hakkı olan maddi ve manevi destek olmalı. Kendi yağıyla kavrulan, toplumun sesi kulağı olanların yanı sıra şeytani fikirlerle basamakları hızla yukarıya doğru çıkanlar da var. Önemli değil onlar ilk günler saygın şekilde ilgi görür, daha sonra saygınlıklarını kaybeder.

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti kurulduğundan bugüne kadar sıcak bir ortamın içerisinde kamuoyunun dikkatinde olan bir yer. Siyasi ve her türlü tanıtımlarda, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaret edilir ve kişilerin yapmak istedikleri faaliyetler, bu ziyaretler sonrası haberciler tarafından kamuoyu kişilerin açıklamasına bağlı şekilde bilgilendirilir. İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde şimdiye kadar iz bırakan başkanlar hala belleklerimizde yerini koruyor. Aramızdan ayrılanlara rahmet, yaşayanlara ise sağlıklı ömürler diliyorum.

Geçtiğimiz günlerde İskenderun Gazeteciler Cemiyetinde, yönetim kurulunda olan bazı gazeteci arkadaşlarımız ardı ardına yönetimden istifa etmeye başladılar. İstifa nedenlerini tam manasıyla sağlıklı şekilde öğrenemedik. Demek ki öyle icap etmiş ki istifa ettiler. İstifa etmelerinin ardından, kamuoyunda devamlı sıkıntılar baş gösterdi. İskenderun’un en köklü cemiyeti hiç yoktan yere birdenbire darmadağınık olmaya başlamıştı. Cemiyetin Yönetim Kurulu üyesi Rızkullah Terbiyeli de bu gidişattan hiç memnun değildi.

Bazen kendisiyle sohbetlerimiz oluyor ve bu sohbetlerinde içerisinde bulundukları durumdan ötürü devamlı şekilde bana serzenişte bulunuyordu. Kolay değil İskenderun’a gelmiş geçmiş yaklaşık yetmiş beş yıldır, bil fiil gazetecilik mesleğiyle uğraşacaksın ve bu cemiyetin son durumları karşısında sessiz kalacaksın.

Mevcut yönetim, olağan üstü şekilde toplandı ve İskenderun’umuzun duayen gazetecisi Rızkullah Terbiyeli’yi İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı olarak ilan ettiler. Rızkullah Terbiyeli için onun arkasından hiç kimsenin konuşmaması gerek. Konuşanlar var ise onun karşısında kendini enine boyuna ölçmesi ve ondan sonra konuşması icap eder kanaatindeyim. Bu memlekette kırk kişiyiz ve kırkımızda birbirimizi çok iyi tanırız. Bu cemiyete bir ağabey gerekliydi ve o da bu tabloda yerini aldı.

Terbiyeli, tarihsel gazetecilik hayatı boyunca cemiyetçilik yapmış ve kimsenin yağlısına tuzuna karışmamış aile babası kişiliğiyle, kamuoyunda sevilen sayılan olmuştur. Mesleğini başarıyla yürüten can oğlu İlyas Edip Terbiyeli ve gelini Helga Terbiyeli de babalarının çizdiği yolda ilerliyor ve İskenderun’da ilk kurulan ‘İSKENDERUN GAZETESİ’nin ayakta durma çabasıyla her gün disiplinli şekilde kamuoyumuzun ve okurlarımızın beğenisiyle bir oluyorlar.

İskenderun Gazetesinde bende makalelerimle yer alıyor ve bu gazetede yazarken, çok keyif içerisinde kamuoyumuzla birlikte oluyorum.

İskenderun Gazeteciler Cemiyetine başkan olarak gelen patronumuz, ağabeyimiz Rızkullah Terbiyeli ve yönetim kurulunu candan tebrik ederken, İskenderun’umuzun geleceğine yönelik, sağlam ve karakter sahibi nice gençlerimizin bu tarihsel çatı altında görev yapacaklarına canı gönülden inanıyor ve her görev yapan gazeteci kardeşlerimize başarılar diliyorum.

Uzun lafın kısası; İGC SAHİBİNİ BULDU!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here