Hoş Geldin Türk Askeri!

0
246

kurtuluş bayramı3Türk Askerinin İskenderun’a Girişinin 76. Yıldönümü Törenlerle Kutlandı

Türk ordusunun Hatay topraklarına İskenderun’dan girişinin 76. yıldönümü Atatürk Anıt Alanında, sade bir çelenk sunumu ile kutlandı. Törende konuşan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, 5 Temmuz gününün bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gün olduğunu belirtti.

Hatay’ın Anavatana iltihakı nedeni ile Türk Askerinin Hatay’a İskenderun’dan girişinin yıldönümünde İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Garnizon Komutanı ve 39.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, anıt alanına çelenk sundular. Saygı duruşu ve akabinde okunan İstiklal Marşımızın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Seyfi Dingil, yaptı.

Başkan Dingil, büyük bir saygı ve gururla andığımız Milli Mücadelenin, İskenderun için özel anlamı olan bugün Şanlı Türk Ordusunun İskenderun’a girişinin 76. yıldönümünü gururla, coşkuyla, sevinçle ve geleceğe olan güvenle kutladıklarını söyledi.

kurtuluş bayramı4

5 Temmuz 1938’in İskenderun’un ve bütün Hatay’ın kaderini ve geleceğini belirleyen tarihi bir gün olduğunun da altını çizen Başkan Dingil; “5 Temmuz 1938 günü asla vazgeçemeyeceğiz bağımsızlık tutkusunun, İskenderun’da kendini gösterdiği gündür. O gün umudunu ve özgüvenini tazeleyen halkımız, varoluş iradesini kıracak hiçbir gücün olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bugün de milletçe, gelecek hedeflerimize doğru kararlılıkla ilerlerken, devraldığımız değerli mirası aynı yüksek ruh ve bilinçle koruyor, birlik ve beraberlik içinde yaşama irademizi devam ettiriyoruz. Bizler bugün bu güzel vatanda Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşamaktan gururluyuz. İskenderun’da yaşamak bir ayrıcalıktır. İskenderun’a hizmet etmekse büyük bir onurdur.

Kurtuluş Bayramımızın 76. yıldönümünde bizi esaretten, işgalden kurtaran, bu güzel memlekette Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşları olarak yaşama imkânı veren, başta Hatay davasına sahip çıkan Mustafa Kemal Atatürk’ü, kahraman Türk ordusunu ve bütün yaşamını Hatay davasına adayan büyüklerimizi şükranla anıyor, değerli İskenderunlu vatandaşlarıma en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından Anıt Alanındaki tören, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in, Anıt Şeref Defterini imzalaması ile son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here