Heykel Sempozyumu Sona Erdi

0
475

heykel sempozyumu417 Mayıs-17 Haziran tarihleri arasında yapılan “İskenderun Uluslararası Heykel Sempozyumu” sona erdi. Sempozyum sonunda Gürcü Heykeltıraş İvan Tsiskadze, İskender Sayek’e rahmetli eşi Füsun Sayek’in mermere yapılmış büstünü hediye etti.

İskenderun’da gerçekleştirilen Uluslararası Heykel Sempozyumu sonunda 5’i yurt dışından gelen toplam 11 heykeltıraşın eserleri İskenderun sahil kordon boyuna yerleştirildi. Eseler kamuoyu oyu tarafından büyük ilgi gördü.

Bir ay boyunca süren heykel sempozyumunun son gününde heykeltıraşlarla bir araya gelen İskender Sayek; “Halkın bu etkinliğe gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. İskenderun dokusuna uygun yapılan heykellerde çocukların ilgisini çekmesi bizim için çok önemliydi. Bu etkinliği geleneksel hale getirme düşüncemiz var. Önümüzdeki yıllarda yine Füsun Sayek Sağlık ve Eğitim Geliştirme Derneğince daha geniş kapsamlı zenginleştirilmiş sanat ağırlıklı etkinlikler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yapılan eserleri yerinde gezen İskender Sayek’e, Gürcü Heykeltraş İvan Tsiskadze’nin bir jesti vardı. Rahmetli eşi Füsün Sayek’in büstünün hediye edilmesi karşısında duygulandığını dile getiren Sayek, bu büstün Arsuz’da bulunan kültür evinde sergileneceğini de belirtti.

heykel sempozyumu5

Heykeller Çeşitli yerlere Yerleştiriliyor

İskenderun Belediyesi ve Mersin Üniversitesi’nin işbirliğiyle, 6 yıldır Arsuz’da yapılan Füsun Sayek Sağlık ve Kültür Etkinliklerinin bir uzantısı olarak gerçekleştirilen Heykel Sempozyumunda, sanatçıların yaptığı heykeller kentin değişik yerlerine yerleştiriliyor. Eski Doğumevi Hastanesi karşısındaki alanda yapılan heykellerden 7 tanesi sahilin çeşitli noktalarında yerleştirildi. Heykeller, sahile ayrı bir güzellik katarken, Belediyeye hibe edilen diğer beş heykel de yerleştirilecek.

Toplumda sanat ve özellikle heykelle ilgili bir farkındalık yaratmak ve İskenderun’da toplumu sanata karşı duyarlı kılmak amacıyla düzenlenen Heykel Sempozyumunda, ortaya çıkan eserler şehrin değişik yerlerinde sürekli sergilenecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here