Fransız Gemi Komutanından Protokol Ziyaretleri

0
145

fransız komutan1Fransız Gemi Komutanı Binbaşı Françoi Gelebart, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su’yu ve İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek’i makamlarında ziyaret etti.

Fransız Gemi Komutanı Binbaşı Françoi Gelebart’ın ilk ziyareti Kaymakamı Ali İhsan Su’ya oldu. İlçemizin güzellikleri ve özellikleri konulu sohbetin ardından ziyaret nedeniyle memnun olduğunu dile getiren Kaymakam Ali İhsan Su, ziyaret anısına Binbaşı Gelebart’a İskenderun’u simgeleyen fincan takımı hediye etti. Binbaşı Françoi Gelebart da kendi hediyesini Kaymakam Su’ya sundu ve iyi temennilerle makamdan ayrıldı.

İskenderun Limanı Değişmiş

Fransız Gemisi Komutanı Deniz Binbaşı Françoi Gelebart ve beraberindeki heyet, daha sonra İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek’i de makamında ziyaret etti. Ziyarette yaptığı konuşmasında İskenderun’a ilk kez geldiğini belirten Deniz Binbaşı Françoi Gelebart, kentimizde bulunmaktan dolayı mutluluğunu dile getirdi.

Gemilerininse üç yıl önce İskenderun’a geldiğini ifade eden Deniz Binbaşı Françoi Gelebart; “Gemi her gittiğinde liman güncellemesi yaparız. Üç yıl önceye göre İskenderun Limanı çok değişmiş” dedi.

fransız komutan2

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Civelek; “İskenderun’a hoş geldiniz. İskenderun çok stratejik ve güzel yer. İskenderun 48 ilden daha büyük. Limanı Büyük İskender keşfetmiş. İskenderun limanı yatırımlarla Türkiye’nin en büyük limanı haline geldi. Bir buçuk-iki yıl kadar sonra da 3 milyon TEU konteyner kapasiteye ulaşacak. Şu an hızla yapımı sürüyor” diye konuştu.

Belediyenin Çalışmalarından söz eden Başkan Civelek, küresel iklim değişiklikleri öngörülerek, bu bilinçle çalışmalar yapıldığını kaydetti. Belediye Başkanı Civelek; “Çalışmalarımızda küresel iklim değişikliklerini göz önünde bulunduruyoruz. Çalışmalarımızı kalıcı, bundan 50 yıl sonrasını öngörerek yapıyoruz” dedi.

Deniz Binbaşı Françoi Gelebart, ziyaret anısına Başkan Civelek’e hediye verirken, Başkan Civelek de, Deniz Binbaşı Gelebart’a İskenderun’un fotoğrafının yer aldığı anı tabağı verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here