“Hepimiz Özgür Oluncaya Dek Birlikte Hareket Edeceğiz”

0
103

Emek ve Demokrasi Platformu Kadınları adına dün Boyacılar Parkında bir açıklama yapan Belgin Ayrancı, “Özellikle toplumsal özgürlük hareketleri içinde yer alan kadınlara ve ailelerine yönelen devlet şiddetinin artışına da tanık oluyoruz. İster ev kadını isterse milletvekili olsun hiçbir kadın erkek şiddeti ve devlet şiddeti karşısında ‘dokunulmaz’ değildir” dedi.

Boyacılar Parkında toplanan Emek ve Demokrasi Platformu Kadınları, Dünya Kadın Yürüyüşünün aktivitslerinin öğlen 12.00 ile 13.00 saatleri arasında ülkelerinde gerçekleştirdikleri eyleme destek verdiler. Burada platform adına açıklama yapan Belgin Ayrancı, “Eylemler yapıyoruz! Dünyada yaşananların ve kadın haklarına yönelik saldırıların farkında olduğumuzu göstermek, direniş hareketlerimizi ve alternatiflerimizi tanıtmak için Yeni Koledonya’dan başlayarak Seattie’a ulaşana kadar dünyanın etrafını dolaşacak, 24 saat boyunca seferber olacağız.

Kriz ortamında ultra-muhafazakâr saldırılarla birlikte, kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin hızla artışına, özellikle toplumsal özgürlük hareketleri içinde yer alan kadınlara ve ailelerine yönelen devlet şiddetinin artışına da tanık oluyoruz. İster ev-kadını isterse milletvekili olsun hiçbir kadın erkek şiddeti ve devlet şiddeti karşısında ‘dokunulmaz’ değildir.

Demokrasi ve özgürlük mücadelesi karşısında savaş ve terör kullanımını meşrulaştırmak üzere başvurulan, ‘terörizmle savaş’ ve ‘ulusal güvenlik’ gibi ideolojik manipülasyonlarla protesto eylemlerinin ve toplumsal hareketlerin kriminalizasyonuna son verilmesini ve sendikacıların şahsında yargılanan sendikal faaliyet suç olmaktan çıkarılana kadar, Türkiye’nin ve dünyanın dört bir yanında mücadeleye devam edeceğiz. Hepimiz özgür oluncaya dek birlikte hareket edeceğiz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here