“ Hükumetin Asıl Amacı Laik Eğitimi Yok Etmek”

0
63

CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel, Serbest Kıyafet Yönetmeliğini Değerlendirdi…

Ak Parti Hükümetinin eğitim alanındaki reformlarını ve özellikle son olarak yapılan kılık kıyafet yönetmeliğini olumsuz olarak değerlendiren CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, hükümetin asıl amacının laik eğitimi yok etmek olduğunu savundu.

Serbest kıyafet yönetmeliği ile öğrenciler arasındaki eşitliğin bozulacağını öne süren Yüksel, “AKP hükümeti, okullarda serbest kıyafet yönetmeliği ile her alanda bölücülüğün son halkasını gerçekleştirmiştir. Tek tip kıyafet eşitlik sağlıyor zengin ve yoksul arasındaki ayrımı ortadan kaldırıyordu. Şimdi kıyafet serbestliği ile gelir durumu iyi ailelerin çocukları okula her gün markalı kıyafetlerle gelecek, geliri az olan ailelerin çocukları ise arkadaşları gibi giyinememenin ezikliğini yaşayacaktır.

Öğrenciler arasında eşitlik bozulduğu gibi bir takım psikolojik rahatsızlıklarında ortaya çıkacağı kesindir. Çocuklarımız arasında eşitlik bozulacak, okullarda iyi giyinenler, kötü giyinenler diye bölüneceklerdir. Geliri düşük ailelerin çocukları kendilerini mağdur hissedecek, okul hayatları bozuk bir ruh haline bürünecektir” dedi.

Ak Parti Hükümetinin asıl amacının laik eğitimi yok etmek ve siyasi simge olan türbanı toplumun her alanına yaymak olduğunu iddia eden Yüksel; “Asıl amaçları laik eğitimi yok etmek olan AKP hükümetinin diğer bir sinsi emeli de siyasi simge olan türbanı toplumun her alanına yaymaktır. Tek tip kıyafet dayatma değil, çocuklarımızın eşit olması için kendilerini eşit bir birey hissetmesi için alınan bir karardır. Cumhuriyetin getirdiği önemli bir kazanımdır. Tek ve yegane amacı Cumhuriyeti ve kazanımlarını yok etmek olan AKP şimdide 4+4+4 gerici eğitim dayatması ve okullarda kıyafet yönetmeliği ile gözünü çocuklarımıza ve yeni yetişen nesle dikmiştir. Asıl amaçları teslimiyetçi, sormayan, sorgulamayan, araştırmayan, kaderine razı bir nesil yetiştirmektir. Yapmamız gereken umutsuzluğa ve çaresizliğe kapılmadan gerici, teslimiyetçi bu düzeni püskürtmek olmalıdır. Bizler, canı pahasına bu ülkeyi kurtaranlar, emanet edenler ve gelecek nesiller için bunu yapmaya mecburuz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here