“Hemşirelik Özveri İsteyen Bir Meslek”

0
64

Sağlık çalışanlarının en önemli bileşenlerinden olan Hemşireler, bugün günlerini kutluyor. Her yıl 12 Mayıs tarihinde kutlanan Hemşireler Günü, son birkaç yıldır pandemi nedeniyle buruk kutlanıyor. Bu dönemde gece gündüz demeden çalışarak yurttaşlara sağlık hizmeti sunan hemşireler, bu iki yıllık süre zarfında var olan sorunlarının yanında bir de salgından kaynaklı sorunlarla boğuştu.

12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü’nde görüşlerini aldığımız Gelişim Hastanesi Başhemşiresi Hatice Uygun, en özverili mesleklerden biri olan Hemşireliğin severek yapılması gerektiğini vurguladı.

Hemşirelik mesleğinin sevmeden yapılamayacağını ifade eden Uygun; “12-18 Mayıs Hemşireler Haftası, tüm hemşirelerimin, hemşireler haftasını kutlarım, nice sağlıklı pandemisiz yıllar dilerim onlara. Bizim mesleğimiz zor bir meslek, özveri isteyen bir meslek ama disiplinli olunması gereken bir meslek. Bu mesleği sevenler yapsın derim. Biz yeni mezun çok fazla hemşire çalıştırıyoruz. Bu işi sevenler yapsın, özverili bir meslek, sevmeyen insan kolay kolay yapamaz, seven, sorumluluk sahibi insanlar yapsın” dedi.

Hemşirelerin yaşadıkları mesleki sıkıntılardan da söz eden Uygun; “Biz hem yaşamın başında hem yaşamın sonunda varız. İkisine de el veriyoruz. En kötü günler hastamızı kaybettiğimiz zamanlar. Ama yeni yaşama bilgi vermek o bizi mutlu ediyor, sonlandırmak çok zor. Hemşirelik mesleği çok özverili bir meslek, çalışma temposu çok ağır, iş sağlığı güvenliğinde de ağır meslek olarak görülüyoruz. Buna karşılık hemşerilerimizin maaşı, çalışma koşulları kötü. Bunların düzelmesi, bazı hakların verilmesini istiyoruz” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here