Geçmişten Günümüze Endüstriyel Reklamcılık Konuşuldu

0
123

Açıkhava ve Endüstriyel Reklamcılar Derneği (ARED) tarafından, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nda ‘Geçmişten Günümüze Endüstriye Reklamcılık’ konulu sektörel eğitim semineri düzenlendi. Seminerde Gama Reklam’dan Mehmet Özbakır ve Pimms Grup’tan Selahattin Aygüler birer sunum yaptılar.

İTSO Fuaye Alanında açılan stantlarda, baskı makineleri, reklam ürünleri, dijital baskı teknolojileri tanıtımları da yapıldı.

Seminer öncesi kısa bir açılış konuşması yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bilindiği üzere açık hava reklamcılığı; kamuya açık iç ve dış mekânlarda sunulan ve herhangi bir hizmet ya da ürün için talep veya imaj yaratmak ya da var olan imajı güçlendirmek amacıyla oluşturulmuş görsel veya yazılı mesajlar içeren uygulamalardır. Açık hava ve endüstriyel reklamcılığının son dönemde kullanım alanının genişlediği gözlenmektedir.

Firmalar ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırabileceği için, günümüzde açık hava reklamcılığının markalar tarafından sıklıkla tercih edildiği görülmektedir. Açıkhava reklamları sayesinde firmalar, etkili tasarımlarla daha görünür olarak, potansiyel müşterilerin dikkatini çekmekte ve akılda kalıcılığı önemli düzeyde artırmaktadır. Dijitalleşmenin hız kazandığı günümüz koşullarında, açık hava ve endüstriyel reklamcılığın, ticari hayatın değişen ihtiyaçlarına cevap verir düzeyde yenilendiği ve gelişim gösterdiği gözlemlenmektedir” dedi.

Daha sonra söz alan ARED Başkanı Şahin Acar da, konuşmasında ilk olarak toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere ve sponsor olan firmalara teşekkür etti. ARED il toplantılarına 2007 yılında başladıklarını ve 64 ilde yaptıkları toplantılarda 1860 firmadan 2871 meslektaşlarına katılım belgesi verdiklerini kaydeden Acar, birincil hedeflerinin Türkiye Açıkhava ve Endüstriyel reklamcılığı, bilinçlendirilmiş ve meslek standartları belirlenmiş saygın bir sektör haline getirmek olduğunu söyledi.

ARED’in 259 üyesi, 34 il temsilcisi, Kıbrıs ve İngiltere’deki temsilcilikleri ile meslektaşlarının sorunlarına çözüm üretebilmek adına çaba sarf ettiğini ifade eden Acar, dernek olarak yaptıklarını anlattı.

Kalifiye eleman konusunda yaşanan sıkıntılara istinaden Mesleki Yeterlilik Kuruluna yapmış oldukları başvurular sonucunda ‘Endüstriyel Reklamcı’ ile ‘Ölçü, Keşif ve Montaj İşçisi’ mesleklerinin ulusal yeterlilikleri belirlenmiş meslek arasına alınmasının büyük kazanım olduğunu söyleyen Acar; “Gelişen teknolojiye ayak uydurabilen eleman ihtiyacımızın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından üstlenildiği, Mesleki ve Teknik Anadolu liselerinde bir dal olarak okutulacak olması gayret ve çabası içerisindeyiz. ARED olarak sektörümüzün her türlü ihtiyaç ve bilgi esksikliğini giderme gayretindeyiz” dedi.

Konuşmasında son olarak FESPA Eurasia Fuarına değinen Acar, fuarın gelirlerinin sektörün büyümesine aktarıldığını hatırlatarak; “1-4 Aralık 2022 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezinde 9.sunu düzenleyeceğimiz FESPA Eurasia Fuarına katılımınızı bekliyoruz” dedi. Tabela müzesi yapmayı hayal ettiklerini belirten Acar, bu kapsamda, Ankara’da Koç Müzesiyle ‘Geçmişten Günümüze’ tabela sergisi açacaklarını, bu sergiyi de gezici hale getireceklerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından yeni üyeleri rozetleri takılırken, meslekte uzun yıllar hizmet etmiş ustalara da plaket takdim edildi.

‘Geçmişten Günümüze Endüstriye Reklamcılık’ konusunda değerlendirmelerde bulunan Gama Reklam’dan Mehmet Özbakır; “Mesleğimiz, görsel iletişim yapısını oluşturuyor. Gama Reklam 1965 yılında kuruldu, sektörde kullanılan malzemeler sürekli değişiyor, dönem dönem malzemelerin getirdiği fırsatlar doğuyor. 57 yıllık iş hayatımızda her 6-7 senede bir sıçrama oluyor, yeni malzemeler çıkıyor. Her malzemenin kendine göre yapılaşması oluşuyor. Endüstriyel reklam içerisinde de bir çok şey var” diye konuştu.

Pimms Grup’tan Selahattin Aygüler’in de sunumunun ardından, konuşmacılara ve sponsorlara teşekkür belgesi, katılımcılara da katılımcı belgeleri takdim edildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here