Helen Doron’un Açılışı Yoğun İlgi Gördü

0
847

helen doron1Geçtiğimiz hafta sonu görkemli bir törenle hizmete açılan Helen Doron İskenderun Şubesi yoğun ilgi gördü. İkinci ana dili edinmenin doğru yolunun bebeklik öğrenme olduğu ilkesiyle dünyada dört kıtada 35’in üzerinde ülkede bebeklere İngilizce öğreten Helen Doron Metodolojisi artık İskenderunluların da hizmetinde olacak.

Türkiye’de 18. şubesini İskenderun’a açan Helen Doron Metodolojisi Türkiye Genel Müdürü Bora Gündüzyeli; “Helen Doron Metodolojisi Avrupa’da 2 bin noktada var. Ne önemi var derseniz? Genelde okul öncesinde çocuklarımızı kreşe veya böyle yerlere bırakarak orada çocukların vakit geçirmesini ister aile. Helen Doron demiş ki bir çocuk 0-7 yaş arasında bütün kazanımlarını kazanıyor. Helen Doron demiş ki 0-7 yaş arasında öyle bir program verelim ki çocuk hayata atıldığında bir daha yıkılmasın. Bir çocuk 7 yaşına kadar 4 tane lisanı edinebiliyor. 7 yaşından sonra ise öğrenme başlıyor. Bu amaçla kurulmuş bir kuruluş. 30. yılını kutluyor. Helen Doron Metodolojisi İngiltere’den yayıldı. Sistem bir çocuğun tamamen kayıt makinesi olması üzerine kurulmuş. Bir çocuğa o yaşta matematik öğretmek yanlış olur ama matematiği sevdiriyor. Matematiği o yaşta seviyor çocuk, İngilizceyi ise ana dili gibi biliyor buradan çıktığı zaman. En önemli nokta ve farkı bu zaten. Çünkü çocuk öğrenmiyor onu ediniyor. Öğrenmek ise başka bir şey. Bir sınıfta anaokulu öğretmeni var bir de yanında İngilizce öğretmeni var. Bu çok önemli bir farklılık. Çocuklar yaşamını hep İngilizce ve Türkçe olarak devam ettiriyor” diye konuştu.

helen doron2

Kurumun kurucularından Neslihan Akıncı da; “Dünyaca ünlü anaokulu ve eğitim merkezini İskenderun’a kazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İskenderun’da çocukların ulaşılabilir fiyatlarla uluslararası standartlarda bir eğitim almaları ve bu imkânlardan maksimum düzeyde yararlanabilmesi için tüm aileleri ve çocuklarımızı ücretsiz kayıt ve demo derslerimize katılmalarını bekliyoruz. 1985’te ünlü dil bilimcisi Helen Doron tarafından gerçekleştirilen metotlarla, 3 aylık bebeğin bile İngilizce öğrenebileceğini bir yer burası” diye konuştu.

Kurumun diğer kurucusu Gülten Atasever ise; “Çocuklarımızın eğitimi konusunda şehrimizdeki büyük bir boşluğu dolduruyor olmaktan çok mutluyuz. 3 aylıktan 12 yaşa kadar olan çocuklarımızın, 4 ila 8 kişilik gruplar halinde eğlenceli bir şekilde İngilizce konuşmalarını sağlayacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Genel Müdür Gündüzyeli ve kurucular birlikte açılış kurdelesini keserek Türkiye’deki 18. şubesini İskenderun’da törenle hizmete açtı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here