Hekimler Haklarını Almakta Kararlı!

0
167

Dün İskenderun Devlet Hastanesi A Blok’ta bir araya gelerek özlük hakları için açıklamalarda bulunan Hekim Birliği Sendikası, Hekim ve Diğer Sağlık Çalışanları, Kamu Sağlık ve Sosyal Hizmetler Sendikası (Hekimsen), Hatay Tabip Odası, bugün de İskenderun Devlet Hastanesi B Blok’ta açıklamalarını yineledi.

Haklarını alana kadar mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerini, eylemlerini katılaştırarak sürdüreceklerini ifade eden hekimler, birlikte daha güçlü olduklarını vurguladılar.

İskenderun Devlet Hastanesi B Blok servis girişi önünde bir araya gelen hekimler adına ilk olarak Hekim Birliği Sendikası Temsilcisi Dr. Yusuf Evcil söz aldı. Evcil; “Bizler öldürülmemek, şiddete uğramamak, halkımıza hakkı ile sağlık hizmeti sunabilmek, geçim derdine düşmemek, ömür boyu çalışsak da ödeyemeyeceğimiz tazminatlar ile karşılaşmamak ve emekliliğimizde ek iş yapmadan rahatça geçinebileceğimiz bir maaş alabilmek adına, yetkililerin davul zurna ile açıkladıkları müjde verme tarihleri olan 1 Aralık 2021’den 166 gün, 14 Mart 2022’den 64 gün geçmiş olmasına rağmen taleplerimiz yönünde herhangi bir kararın da şu ana kadar icraata geçirilmediğini görmemiz nedeniyle anayasal dayanağı olan meşru iş bırakma hakkımızı kullanıyoruz” dedi.

Bugüne kadar vaat edilen hiçbir uygulamanın yerine getirilmediğini kaydeden Hekimsen adına kısa bir konuşma yapan Dr. Hatice Cansız da vatandaşlara seslenerek; “Halkımıza sesleniyoruz; Sağlığınız için sizler de bize destek verin. “Şiddet uygulayanlar benim sağlık hizmetimi engelliyor, ceza verin.” deyin. “Saatlerce çalışıp sabaha kadar uyumamış hekime ameliyat olmak istemiyorum.” deyin. “Onlarca yıllık emeği, tecrübesi ve bilgisi olan, ülkenin en seçkin insanlarına hak ettikleri ücreti verin.” deyin. “2-3 dakikada muayeneden bir şey anlaşılmaz, muayene süremizi arttırın.” deyin. “Hekimi hastanede koruyamazsanız beni hastanede hiç koruyamazsınız.” deyin.

Kıymetli meslektaşlarım, artık birlik olduk. Her kesimden, her görüşten ve her alandan hekim ile çok daha güçlüyüz. Mücadelemiz yeni başlıyor ve haklarımızı eksiksiz şekilde alana kadar devam edecek” dedi.

Eylemde son olarak söz alan Hatay Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Esmehan Pehlivan da; “Biz hakkı ödenmesi gereken ancak yıllardır oyalanan, alay edilircesine ve mesleki onuru dahi hiçe sayılarak ‘hakkınız ödenmez’ denilenleriz. Yıllardır değersizleştirilen mesleğe, her geçen gün artan şiddete, düzelmesi gerekirken daha da kötüleşen çalışma koşullarına karşılık azalan bir maaşa layık görüldük. Bizler hayatları kurtarmaya çalışırken, hayatlarımıza ve hayallerimize kastedildi. Hakaretlere, baskıla ve tehditlere maruz kaldık. Ancak hiç kimse unutmasın ki düştüğümüz yerin ötesi yok ve artık hep birlikte ayağa kalkıyoruz” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here