SGK İl Müdürü Hamit Bal; “Güçlü Bir Sosyal Güvenlik Yapımız Var”

0
120

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal; “Güçlü Bir Sosyal Güvenlik Yapımız Var”

Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit Bal, Sosyal Güvenlik Haftası dolayısıyla yaptığı ziyaretler kapsamında, İskenderun Gazeteciler Cemiyetini de ziyaret ederek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Ziyaretinde İl Müdürü Bal’a, SGK İskenderun İlçe Müdürü Remziye Evren de eşlik etti.

Her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftanın Sosyal Güvenlik Haftası olarak kutlandığını kaydeden Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit Bal; “16 Mayıs’ın belirlenmesindeki etken, SSK-Bağ-Kur-Emekli Sandığının tek çatı altında toplanmasına vesile olan sosyal güvenlik kanununun, daha doğrusu sosyal güvenlik reformunun hayata geçirilmesidir. Sosyal güvenlik reformunun kuruluş kanununun onaylandığı tarih 16 Mayıs 2006 olduğundan dolayı her yıl 16 Mayıs’ı içine alan haftayı Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında kutlamaktayız.

Bu etkinlikler kapsamında, bu hafta içerisinde çeşitli stk ziyaretleri gerçekleştiriyoruz, paydaşlarımızla iletişim içerisine geçiyoruz. Şehir ekonomisine, istihdama katkıda bulunan temalar içerisinde, bu sene en fazla kadın istihdam eden işletmelerimize, kadın istihdamına katkılarından dolayı, kendilerine Kurum Başkanımız sayın Cevdet Ceylan imzalı teşekkür belgesi takdim ediyoruz. Arkadaşlarımızla moral motivasyon birliktelikleri gerçekleştiriyoruz. Bu ziyaretlerimiz kapsamında da tüm kitlelere en hızlı şekilde ulaşmamızı sağlayan siz cemiyet mensuplarımızla da bir arada olmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Sosyal Güvenlik Haftasının bu yıl ki temasının ‘Kayıt dışı İstihdamla Mücadele Yılı’ olarak değerlendirildiğini ifade eden Bal; “Kayıt dışı istihdamla mücadelede sizlerle birlikte dönem dönem uygulanan kayıtlı ağların arttırılması yönünde teşvikleri, projeleri paylaşıyoruz. Rehberlik çalışmalarımızla ilgili bilgilendirmeler yapıyoruz. Sizler de bu çalışmalarımızı tüm vatandaşlarımıza, halkımıza ulaştırma yönünde en büyük gayreti gösteren ve destek olan cemiyetler içerisindesiniz, tekrar sizlere katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Pandemi sürecinde yaşananlar ve ülkemizdeki sosyal güvenliğin gücü ile ilgili de konuşan Bal; “Pandemi sürecinde sosyal güvenliğin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha test etmiş olduk. Kurmuş olduğumuz tekli sağlık sistemi ile genel sağlık sigortası ile pandemi sürecinde hastanelerin iş yükünü hiç oluşturmadan, sadece pandemi ile ilgilenebilsinler diye, sigortalılarımız genel sağlık sigortalılarımız hastaneye gitmeden ilaçlarını alma imkânı elde ettiler.

Raporlu ilaçların vadesi geldiğinde hemen bu ilaçlara ulaşabilme imkanı elde ettiler. Emeklilerimize maaşlarını gönderdik. Bizim için emeklilerimiz en riskli grup içerisindeydi, 65 yaş ve üstü olanların izolasyonu noktasında sağlıktan ve emeklilik imkânlarından yoksun kalmamaları için hızlı bir sistem üzerinden gerekli destekler sağlandı. Bu da pandemiyi güçlü bir şekilde atlatmamızı, güçlü bir sosyal güvenlik yapısının ne kadar önemli olduğunu, güçlü bir ülke olduğumuzu kanıtladı” diye konuştu.

Açıklamalarında son olarak genel Sağlık Sigortasından söz eden SGK İl Müdürü Hamit Bal; “Genel sağlık sigortası kavramından da bahsedecek olursak, bu yıl itibarıyla geliri asgari ücretin üçte biri altında olanların genel sağlık sigortası primi devlet tarafından karşılanmakta, üçte birin üzerinde olanlarda 150,12 TL ödeyerek tüm sağlık kurumlarından faydalanabiliyor. Kendisi, bakmakla yükümlü olduğu eş ve çocukları, anne, babası bu hizmetlerden 150 TL’lik cüzi bir rakamla her türlü Sağlık hizmetinden yararlanma imkanı sağlamaktayız.

Kayıt dışı ile mücadele noktasında sizlerin sesimiz olmanızı, sürekli bunu gündemde tutarak bu kayıtlılık oranımızı artırmamız noktasındaki ve bizim gözümüz kulağımız sesimiz olmanızdan, verdiğiniz katkılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Diyap Atar da; “Cemiyet olarak, gazeteciler olarak her zaman yanınızdayız” diyerek Sosyal Güvenlik Haftasını kutladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here