HDP’den Tanıtım Standı!

0
107

hdp açıklama1İlçe Başkanı Selçuk Sağlam; “Partimiz Bölenlerin Değil, Birleşenlerin Platformudur”

Partilerinin tanıtımı adına Boyacılar Parkında geçtiğimiz hafta sonu stant açan Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun ilçe örgütü, burada basın açıklaması da yaptılar. Açıklamayı yapan İlçe Başkanı Selçuk Sağlam; “Partimiz bölenlerin değil, birleşenlerin platformudur” dedi.

Örgütlenme çalışmalarını tamamlayarak seçimlere girme hakkını kazandıklarını anımsatan HDP İskenderun İlçe Başkanı Selçuk Sağlam, Hatay ilinde ve ilçelerinde seçimlere HDP olarak katılacaklarını duyurdu. Başkan Sağlam; “Yıllardır, bölünmeyin birleşin deniliyordu, işte birleştik. Partimiz bölenlerin değil, birleşenlerin platformudur. Rant, sömürü ve eşitsizlik politikalarına ‘Dur’ diyecek demokratik seçeneğinin kendisidir. Şimdi bu ortak mücadele ve birlikte kazanma, umudu ve halk seçeneğini büyütme zamanıdır.

HDP; Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Ermeni, Süryani her milliyetten, her inançtan ezilen haklarını ve emekçilerin ortak adresidir. Yerel, artık merkezin tabası olmak istemiyor. Demokratik halkçı ve katılımcı bir yönetim anlayışı istiyor. Bunu ancak kendi elleri ile inşa edecek. Yaşam alanlarınıza ve kentli haklarımıza yönelik tahribat ve saldırıdan, belediyelerin imkânlarını yandaş şirketlere peşkeş çekilmesinden rahatsız olan herkes için yeni bir demokratik yolu, özgürlükçü ve eşitlikçi bir halk seçeneğini büyütmekte kararlıyız. Gelin bu başarı hepimizin eseri olsun.

Hedeflerimiz arasında; yerinden ve yerelden yönetimi, demokratik bir yönetim modeli olarak geliştirecek. Yerel demokrasiyi güçlendirecek, özerk, halk meclisleri ile tüm halkın kent yönetimine katılımını sağlayacak. İnsanı ve onun ihtiyaçlarını yok sayan, sermayenin ihtiyaçlarını ve azami karını merkezine alan kapitalist, yerel rant politikaları yerine sosyal politikalar hayata geçirilecek. Gelin en güçlü birlik zeminimizi, emek, demokrasi ve özgürlük anlayışımızı birlikte geliştirelim, birlikte büyütelim. Gelin hep birlikte mücadele edelim. Birlikte başaralım. Hep beraber yönetelim ve değiştirelim. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here