HDP Yönetimi Ortodoks Kilisesini Ziyaret Etti

0
255

hdp kilise ziyaret1Koç; “Halkların Yaşam Özgürlüğü Adına Asla Yılmayacağız”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İskenderun İlçe Yönetimi, İskenderun Aziz Nikola Ortodoks Kilisesini ziyaret etti.

Kilise Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım, Kilise Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur tarafından karşılanan HDP Yönetimi, kabulden ötürü teşekkürlerini iletti.

İlk olarak söz alan Can Teymur, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hiç kimsenin dünya görüşü, inancı, rengi nedeniyle ötekileştirilmemesi, ayrıştırılmaması gerektiğini kaydeden Teymur, herkesin görüşüne, inancına saygı duyduklarını ifade etti.

hdp kilise ziyaret2

Daha sonra konuşan HDP Parti Meclis Üyesi Zeki Koç, ülkenin yaşadığı gerilim içerisinde, olanakları ölçüsünde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Koç; “Tüm halkların kardeşliği, birlikteliği için güç koşullarda mücadele veriyoruz. Sizin suyunuzu içmek önemli, bu halkların kardeşliğini gösteriyor” şeklinde konuştu.

Ortadoğu’daki sistemin demokratik ve özgür yapıya kavuşması temennisinde olduklarını belirten Koç; “Ankara’daki katliam da, 3 yıldır haber alınamayan din adamları da, Suriye’de yaşanan cinayetler de aynı zihniyetin hayat bulmuş şekli. Tüm halklar ve inançlar bu zihniyetin hedefi. ‘Benim gibi inanmayan yaşamasın’. Bu radikal çıkışın yarattığı kaygı ve korku daha ileriye gitmez. Her gün bedel ödemeye devam etsek de, halkların yaşam özgürlüğü adına asla yılmayacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here