Belediye Başkanı Seyfi Dingil Yabancı Öğrencileri Kabul Etti

0
105

erasmus projesi1Erasmus Plus projesi kapsamında İskenderun İbni Sina Anadolu Lisesi’nin konuğu olarak ilçemize gelen Romanya ve Danimarka uyruklu öğretmen ve öğrenciler İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i makamında ziyaret ettiler.

İbni Sina Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni ve proje koordinatörü Filiz Egemen nezaretinde 15 öğrenci ve 4 öğretmenden oluşan gruba, Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ilçemiz ve belediye başkanının görev ve yetkileri hakkında bilgiler verirken, ayrıca hediye takdiminde bulundu.

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İbni Sina Anadolu Lisesi’nin ‘Rekabete Dayalı İletişim Projesi’ kapsamında konuk ettiği Romanya ve Danimarka ülkelerinden gelen öğretmen ve öğrencileri makamında ağırladı. T.C. Ulusal Ajansı’nın da desteklediği proje için iki ülke öğrencileri, bir hafta kaldıkları ilçemizde Türk örf ve adetlerini yerinde yaşama fırsatı bulurken, Türk yemeklerini de tattılar.

erasmus projesi2

Öğretmen ve öğrenciler, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in göstermiş olduğu sıcak ilgi ve samimiyetten dolayı oldukça mutlu oldular. Başkan Seyfi Dingil, öğrencilerin soruları üzerine Belediye Başkanının görev ve sorumluluklarını ve yetkilerini anlattı. Belediye Başkanının şehrin yedi emini olduğunu kaydeden Başkan Seyfi Dingil, şehrin alt yapısından, temizliğine, sosyal faaliyetlerinden yatırımlara kadar her şeyinin belediye başkanının üstlendiğini ifade etti. Türkiye’deki yerel yönetimlerin Avrupa ile aynı olmadığını vurgulayan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Ülkemizde belediye başkanları insanlarımızın doğumundan ölümüne kadar olan her şeyinde ilgilenir. Amaç her zaman hizmet ve insanlarımızın rahat ve huzurlu bir şekilde yaşamasını sağlamaktır” dedi.

Erasmus projesinin öğrencilerin ülkelerin örflerini ve adetlerini öğrenmesi bakımından çok faydalı olduğunu belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil, ziyaretlerinden ötürü Romanya ve Danimarka’dan gelen öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek, başarı dileklerini iletti. İki ülkenin öğretmenleri ve onlara ilçemizde kaldıkları süre içinde önderlik eden Proje Koordinatörü Filiz Egemen, Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e göstermiş olduğu nezaket, yakın ilgi ve alakadan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek hediye takdim ettiler. Ziyaret, günün anısına toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here