HBB’den, Zabıtalara “Belediye ve Zabıta Mevzuatı” Semineri

0
112

zabıta eğitim1Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Zabıta Daire Başkanlığı, Zabıta memurlarına ve görevlilerine “Belediye ve Zabıta Mevzuatı” konulu eğitim semineri verdi. Seminerde belediyelerin ve zabıtaların işlevleri, yetki ve kararları hakkında bilgi verildi.

Yusuf Binkaya Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen eğitim seminerine HBB Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nün Şube Müdürü Mustafa Dönmez, HBB ve ilçe belediyesi zabıtaları ve belediye personelleri katılım gösterdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Zabıta Daire Başkanı Kadıoğlu, Zabıta amiri, memuru ve görevliler arasındaki iletişime değinerek; “Her zabıta görevlisinin aklına takılan tüm soruları ve merak ettiklerini Daire Başkanı’na ya da amirine sorup öğrenmelidir. Yeni kurulan belediye olarak ilimizin kamu düzenini ve huzurunu korumak için en iyi olmaya çalışıyoruz. İş ve işlemlerimizi aksatmadan yapmaya, mevzuatımızı en iyi şekilde uygulamaya çalışıyoruz. Bu seminerle sınırlı kalmayıp bunun gibi değişik konularda eğitim seminerleri hazırlamaya devam edeceğiz” dedi.

Belediyelerin ve zabıtaların işlevi, yetki ve sorumlulukları hakkında bilgiler veren Dönmez ise, belediyelerin imar, su, kanalizasyon, ulaştırma, park ve bahçe, eğitim, sosyal yardım gibi hizmetler yapan kuruluşlar olduğunu hatırlatarak, Dış ilişkiler, uluslar arası yardım, ulusal güvenlik, ulusal çapta projeleri ise belediyenin olmayan görevleri olarak sıraladı.

Tüm kamu idarelerinin stratejik planı hazırlaması gerektiğinin altını çizen Dönmez; “Özellikle imar, su, kanalizasyon, ulaşım, borçların azaltılması gibi alanlarda planların yapılması gerekiyor” dedi.

Soru cevap şeklinde devam eden eğitim seminerinde HBB ve ilçe belediyesi zabıta görevlilerinin vatandaşlara daha iyi yardımcı olmak, sorunların çözümü noktasında vatandaşları mağdur etmemek ve kamu düzenini daha sağlıklı korumak için “Belediye Zabıta Mevzuatı” anlatıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here