HBB Sadece Doğa ve Çevreye Değil Tarihe de Sahip Çıkıyor

0
74

tarihi restorasyon1Hatay Büyükşehir Belediyesi Hatay’ın on beş ilçesinde yürüttüğü çalışmalara hızla devam ederken çevre ve doğaya da sahip çıkmaya devam ediyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının Hatay genelinde yürüttüğü temiz ve sağlıklı çevre yaratma ve koruma çabaları ile birlikte tarihi yapıları da koruma ve temizleme çalışmaları birlikte yürüyor.

Şehir temizliği çalışmalarına disiplinli bir şekilde devam eden Daire Başkanlığı tarihi yapıları da temiz ve güvenli tutmaya çalışıyor. Hatay’ın merkez ilçesi Antakya da temizlik çalışmaları devam ederken halkın talep etmesi üzerine Fevzi Çakmak Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi üzerinde bulunan tarihi sarnıçta da temizlik çalışması gerçekleştirildi.

tarihi restorasyon2

Geçmiş yıllarda bir yer altı kazı çalışması sırasında varlığından haberdar olunan ve gün yüzüne çıkartılan sarnıcın çok eski yıllara dayandığı ve Hatay’da hüküm süren Roma imparatorluğu tarafından yapıldığı düşünülüyor. Giriş kapısının kırılmış olması nedeniyle fare başta olmak üzere sahipsiz sokak hayvanlarının barındığı bir haline gelen ve insanlar için tehlike oluşturan tarihi sarnıç aynı zamanda yıllardır atılan çöpler nedeniyle de çöplüğü andıran bir görünüme bürünmüştü. Bu kötü manzaranın ardından işe konulan Büyükşehir Belediyesi Kent Temizlik Ekipleri öncelikle sarnıçta ki çöpleri topladı.

Ardından tankerler ile taşınan suyla yıkanan sarnıç aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Mezbaha Veteriner ve Gıda Kontrol İşleri Şube Müdürlüğü tarafından ilaçlanarak sağlıklı bir ortam haline geldi. Son olarak kırılan kapının onarılması ile güvenliği de sağlanan sarnıç Hatay halkına kazandırılmış oldu. Her zaman Hatay halkının temiz ve sağlıklı bir çevre de hayatını sürdürmesi için çalışan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarihi yapılarda olmak üzere her alanda üzerine düşeni yapmaya devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here