Hayvancılık Destekleri Başladı!

0
81

Et Üretici Birliği ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Üyeleri, Hayvancılık Hibe Destekleri Hakkında Bilgilendirildi…

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, Et Üretici Birliği Başkanı Mehmet Çınar, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Lütfü Danahaliloğlu ve iki birliğin üyeleri ile bir araya geldi.

TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıda Hatay’da yeni uygulanmaya başlayan hayvancılık hibe destekleri ve başvuru şartları hakkında bilgi verildi.

Hatay’da uygulanan hibe destekleri hakkında bilgi veren Özgürsoy; AB standartlarında kurulacak olan süt üretim çiftliklerine, besi çiftliklerine, süt ve süt ürünleri işleme tesislerine, kırmızı ve beyaz et ve et ürünleri işleme tesislerine, kesimhanelere, süt toplama merkezlerine, tavukçuluk ve kümes yapımı, ahır yapımı ve traktör alımı gibi birçok yatırım konuları başta olmak üzere hayvancılığa %50 ile %65 arasında hibe destekleri verdiklerini vurguladı.

Hayvancılık hibe desteklerinin Hatay’da etkin bir şekilde kullanılmasını istediklerini belirten Özgürsoy, bu çerçevede kaliteli proje beklediklerini belirtti. İlimizde hazırlanan projelerin hibe desteklerinden faydalanabilmeleri için kanuni çerçevede yatırımcılara ellerinden gelen her türlü desteği vermeye hazır olduklarını vurgulayan Özgürsoy, yatırımcıları proje konusunda daha detaylı bilgi ve belge almak için İl Koordinatörlüğüne beklediklerini belirtti.

Konuşmasının devamında Özgürsoy; Hatay’daki çiftçilere, turizmcilere, balıkçılara, besicilere, süt üretenler ve işleyenlere, şahıslara, şirketlere kısacası tüm yatırımcılara İl Koordinatörlüğü olarak kapılarının her zaman sonuna kadar açık olduğunu TKDK olarak çiftçinin ve yatırımcıların her zaman yanında olduklarını, tarımsal ve kırsal yatırımlarla ilgili her konuda herkese yardımcı olmaya hazır olduklarını vurguladı ve amaçlarının kaliteli proje almak olduğunu söyledi.

Kaliteli projenin ise daha kolay fon kullanma anlamına geldiğini de ifade eden Özgürsoy; hibe destek fonlarından İlimizi maksimum düzeyde yararlandırmak için tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini vurguladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here