Hayatını Kaybeden Gazi Polis Defnedildi

0
152

gazi polis defnedildi1Teröre Değil, Beyin Kanamasına Yenik Düştü!

Bölücü terör örgütleri tarafından 2011 yılında, Şehit Kazım Şengül Polis Merkezine  düzenlenen saldırıda gazi olan polis memuru Halil Kara, geçirdiği beyin kanaması sonucu yaşamını yitirdi. Kara için geçtiğimiz hafta sonu İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğünde düzenlenen resmi törene protokolün tamamı katıldı.

Gazi polis memuru Halil Kara’nın cenazesi Türk bayrağına sarılı olarak meslektaşlarının omzunda emniyet müdürlüğüne getirildi. Cenaze törenine İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, 39. Mekanize Piyade Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Atınç, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Kamil Türkdönmez, çok sayıda protokol üyesi, merhumun ailesi ve yakınları katıldı.

gazi polis defnedildi2

Saygı duruşunun akabinde rahmetli Halil Kara’nın özgeçmişi okundu. İskenderun Müftüsü Mehmet Taştan’ın duasının ardından yeniden omuzlara alınan Gazi Halil Kara’nın cenazesi, Bitişik Mahallesine götürüldü. Burada da Bitişik Mahallesi Camiinde Cuma Namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından merhum dualarla toprağa verildi.

2011 yılında Şehit Kazım Şengül Polis Merkezi Amirliğine terör örgütlerince yapılan hain saldırıda, 1 polis memuru şehit olmuş, 2 polis memuru toplam 3 kişi de yaralanmıştı. Olayda yaralı olarak kurtulan Polis Memuru Halil Kara, vazife malulü emekli sayıldı ve saldırı gününden bu yana tedavi gördüğü Adana’daki hastanede hayatını kaybetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here