HATSU Su Veriyor, TEDAŞ Elektriği Kesiyor!

0
66

hatsu açıklama11TEDAŞ HATSU’dan Mahkemelik Olan Borçları Tahsil Etmek İstiyor ve Hatay Genelinde Su Kuyularının Elektriklerini Kesmeye Hazırlanıyor

Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), TEDAŞ ile 30 Mart öncesi ve sonrası çıkan elektrik borçları ile ilgili bir toplantı yapıldığını duyurdu. Genel Müdürlük, toplantıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, TEDAŞ’ın toplantıda 30 Mart 2014 tarihinden önceki borçların kısa sürede ödenmesi konusunu gündeme getirdiğini belirtti.

HATSU Genel Müdürlüğü’nün 30 Mart 2014 tarihinden önceki borçları mahkemeye taşıdığını hatırlatan idare, mahkeme sonuçlanmadan TEDAŞ’a herhangi bir ödeme yapılmayacağını ve mahkemede olan bir konunun üzerinde bir çalışma yapmayacaklarını TEDAŞ yetkililerine de ifade ettikleri açıklandı.

HATSU, 30 Mart 2014 tarihinden sonraki elektrik faturalarının yapılandırılarak ödenmesi konusunda ortak bir komisyonun görevlendirildiğini belirterek, TEDAŞ’ın 30 Mart öncesi kesilen faturaların ödemeleri konusunu HATSU’ya dayattığını ve TEDAŞ’ın borcu bulunan su kuyularındaki elektriklerin kesileceği yönünde ihtarlarını tekrarladığını açıkladı.

Halk Mağdur Edilmemeli!

TEDAŞ’ın mahkeme kararını beklemeden su kuyularındaki elektrikleri kesmesi halinde hemen-hemen bütün ilçelerde vatandaşların mağdur olacağını ve Hataylıların susuz kalacağını belirten HATSU, bu konuda mahkeme kararının beklenmesi gerektiğini ve TEDAŞ’ın halkı mağdur etmemesinin daha doğru olacağını bildirdi.

Birçok ilçe belediyesinden yıllardır tahsil edilmeyen milyonlarca TL borcun, HATSU’ya devredilmesiyle acilen tahsil edilmeye çalışılmasına bir anlam veremediklerini belirten genel müdürlük, 30 Mart öncesi elektrik borçlarıyla ilgili mahkeme kararını bekleyeceklerini duyurdu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here