HATSU; “Hassa Belediyesi Görevini Yerine Getirmiyor”

0
431

hatsu açıklama7Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme suyu ve kanalizasyon dolgu çalışmalarından sonraki safha olan üst yapı (asfalt, parke vb.) çalışmalarının ilçe belediyelerine ait olduğunu hatırlatarak, Hassa ilçesinde süren kanalizasyon ve içme suyu yapım işinin ardından ilçe belediyesinin üstyapı çalışmalarını yerine getirmediğini ifade ederek, vatandaşları mağdur ettiğini bildirdi.

HATSU Genel Müdürlüğü, Hassa’da yapılan altyapı çalışmaları sonrasında ilçe belediyelerinin sorumlu olduğu asfalt, parke ve sulama gibi işlemlerden Hatay Büyükşehir Belediyesi ve HATSU Genel Müdürlüğü’nün sorumlu tutulması üzerine yaptığı yazılı açıklamada, Hassa’da yapılan hem içme suyu hem kanalizasyon boru döşemelerinin ardından dolgularının tamamının yapıldığını ve üst yapı çalışmalarına hazır hale getirildiğini açıkladı.

İlçe belediyelerinin üstyapı çalışmalarını yapmadığının altını çizen Genel Müdürlük, bu konuda vatandaş ile HATSU’nun karşı karşıya getirilmek istendiğini belirterek, Hassa ilçe belediyesini, vatandaşların mağduriyetini gidermeye çağırdı.

Dolgu çalışmalarının yapılmasından sonra vatandaşların toz ve toprak mağduru olmaması için işin müteahhidi tarafından Hassa İlçe Belediyesi’ne yakıt ikmali de müteahhide ait olmak üzere bir su tankeri bağışlandığını açıklayan HATSU Genel Müdürlüğü, yapılan bu bağışa rağmen ilçe belediyesinin tozlu yolları sulamadığını, bağışlanan su tankerine bir daha ulaşılamadığını ve Hassa Belediyesi’nin, itfaiye araçlarını halen Büyükşehir Belediyesine teslim etmemesine rağmen ilçede sulama yapmadığını ve ilçe belediyesinin tozu toprağı Hassalılara reva gördüğünü açıkladı.

HATSU Genel Müdürlüğü, kendi çabalarıyla Antakya’da bulunan itfaiye araçlarını Hassa’ya gönderdiğinin altını çizerek, bayram öncesi Hassa’daki cadde ve sokakların, HATSU’nun girişimleri ile Antakya’dan giden itfaiye araçları tarafından sulandığını bildirdi.

Kanalizasyon Şebekesi ve İçme Suyu Boru Hattı Döşemesi…

HATSU ayrıca, ihalesi 15 Ağustos 2013 tarihinde, sözleşmesi ise 17 Ocak 2014 tarihinde yapılan Hassa ilçesi Kanalizasyon yapım işinin devam ettiğini duyurdu. Genel Müdürlük, 6 Milyon 400 Bin TL bedelle yapılan Kanalizasyon yapım işinin yüzde 60’ının tamamlandığını ve Hassa ilçesinin kanalizasyon işinin sözleşmede belirtildiği üzere 29 Eylül 2015 tarihinde tamamlanacağını bildirdi. Proje kapsamında 60 Kilometrelik Kanalizasyon borusu döşemesinin yapılacağı ve bu çalışmaların takibinin de HATSU Genel Müdürlüğü tarafından yapıldığı da açıklandı.

Hassa ilçesi içme suyu projesinin de devam ettiğini bildiren HATSU, Hassalıları yeni içme suyu şebekesine kavuşturacak projenin ihalesine 19 Ağustos 2014 tarihinde başlanacağını hatırlatarak, sözleşmesi 20 Ocak 2014 tarihinde imzalanan proje kapsamında toplamda 43 kilometrelik içme suyu boru hattının torak altına ineceğini ve bunun yanında proje kapsamında Hassa’da 3 adet içme suyu deposu yapılacağını bildirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here