HATSU; “Antakya’daki Su Sorunu Çözülene Kadar Gece Gündüz Çalışılacak”

1
229

hatsu açıklama3Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, son dönemde Antakya’da baş gösteren susuzluk problemi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı.

Genel Müdürlük yaptığı açıklamada, yaşanan sıkıntının en büyük sebebinin kurak geçen kış mevsimi olduğunu bildirdi. Kışın kurak geçmesi nedeniyle su seviyelerinde düşüş yaşandığının altını çizen HATSU, mevcut kuyulardaki pompaların büyütüldüğünü ve gerekli yerlere yeni kuyular açıldığını açıkladı. Bazı noktalarda şehre suyu veren isale hatlarında sıkışıklık olduğunu belirten Genel Müdürlük, bu sıkışıklıkların baypas edildiğini ve bu sıkıntıların da giderildiğini bildirdi.

İtfaiye Daire Başkanlığı’nın talep eden vatandaşlara tankerler ile su taşıdığına dikkat çeken HATSU, kuyulardaki sıkıntıların giderilmesinin ardından su alamayan birçok mahallenin suyunun aktığını açıkladı.

Genel müdürlük ayrıca susuzluk problemi nedeniyle HATSU Genel Müdürlüğüne şikâyette bulunan bazı vatandaşları, Serinyol Su Dağıtım istasyonuna götürerek, istasyonda süren çalışmaları yerinde incelettiğini bildirdi.

HATSU, Antakya’da yaşanan su sıkıntısı için bütün personelin gecesini gündüze katarak çalıştığını hatırlatarak, Antakya’daki su sıkıntısı giderilene kadar da çalışmalarını en üst ehemmiyette sürdüreceğini açıkladı.

1 YORUM

  1. hatsu sen hangi gözle bakıyorsun bilemem ama nerede ise bizi de inandıracaksın. sanki biz hatay da yaşamıyoruz. sular nerede? sular akmıyor 3 gündür aksaray mahallesinde. ancak temenni edersiniz. gece gündüz çalışıyormuş. vaz geçtik, gündüz çalışın ama ortaya bir şeyler çıksın. bu sorunu tek size yüklemek doğru değil. yıllarca parti davası güdenler Hatay’ı böyle köhne geri kalmış hiç bir şeyi tam olmayan bir şehir haline getirmişler. bunu çözmek zor ama en azından azar azar başlansa bir yere gelinir. hala siz su fiyatları ile uğraşıyorsunuz. hala en ucuz su bizde yazısı asıyorsunuz. bırakın bunları bununla bir yere varılmaz.bu şu demektir; “biz bunu beceremiyoruz…” iyi de başka şansımız da yok. hiç kusura bakmayan becermek zorundasınız bu milleti susuz bırakmak, ayıptır, günahtır. yakında yağmurlar yağacak kanallarda hiç bir çalışma yok. emek taksi durağının orada bir su toplama yeri var. kim yaptı ise yüksek yapmış akar su oraya girmeden ta zarif marketin oradaki karşı sokaktan kanala akıyor. yapılmış mı yapılmış ancak işe yaramıyor. neyse adım hıdır elimden gelen budur. madem 5 yıllığına seçtik çekeceğiz. siz gitseniz de gelecek olan iyi mi olacak? benim hiç umudum yok. çünkü 76 yılın ihmali kolay-kolay bitecek gibi görünmüyor yine de Rabbim kolaylıklar versin demekten başka bir şey elimden gelmiyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here