Hatayspor Kafilesine Saldırı Kınandı

0
86

hatayspor7Hatayspor Taraftarlar Derneği, Hatayspor’un bugün Göztepe A.Ş. ile deplasmanda oynanayacağı yarı final rövanş maçı öncesinde bir açıklama yaparak, İzmir havaalanında Hatayspor kafilesine yapılan fiili saldırıyı, otele giderken otobüse taşlı saldırıyı, otel etrafında gürültü yaparak kafilenin taciz edilmesini kınadı. Dernek yöneticileri, olayların faillerinin yakalanarak cezalandırılmasını beklediklerini de duyurdu.

Göztepelilerin, İzmir’e giden Hatayspor kafilesine psikolojik baskı uygulamasına Hatayspor Taraftarlar Derneğinden ve Hataylılardan tepki geldi. Konu ile ilgili bir açıklama yaparak, Hatayspor’u eleyemeyeceklerini anlayan Göztepelilerin bu tutumunu şiddetle kınayan dernek yöneticileri açıklamalarında şu ifadeler yer verdiler;

“Hatayspor kafilesine İzmir Havaalanında yapılan fiili saldırıyı, otele giderken yolda otobüse yapılan taşlı saldırıyı, gece yarısı otel etrafında gürültü yaparak kafilemizin taciz edilmesini Hatayspor taraftarları olarak kınıyor ve olayların faillerinin yakalanarak cezalandırılmasını bekliyoruz.

Bizler; Hatay’da Göztepe takımına ve taraftarlarına centilmenlik gösterdik. Hatta taraftarlarını çiçeklerle karşıladık. Göztepe Teknik Direktörü Suat Kaya’ya çiçek verip başarılar diledik. Sahada iki takım futbolcularının mücadelesinde Hatayspor haklı olarak maçı 2-0 kazanmıştır. Sahada maçı kazanamayanların saha dışında yapmış olduğu bu tür çirkeflikleri ve saldırıları şiddetle kınıyoruz ve Türk futbolu adına lanetliyoruz”

İzmir’e Gitmeme Kararı Alındı!

Açıklamada ayrıca ceza almamak adına İzmir’e taraftar götürülmediği de belirtilirken; “PFDK’nın Hatayspor Başkanı Jan Baram’a verdiği 75 günlük hak mahrumiyet ve para cezasını, haksız karar olarak değerlendiriyoruz. Hatayspor taraftarlarının ceza sınırında olması, Göztepe maçında çıkacak en ufak bir olay veya küfürleşmede seyircisiz ceza vermek için pusuda bekleyenlere fırsat vermemek için İzmir’e gitme kararını durdurduk. Amacımız final maçında Hatayspor’a taraftar desteği sağlamaktır” denildi.

PTT 1. ligine çıkma mücadelesi veren temsilcimiz Hatayspor, play-off yarı final maçının rövanşında bugün İzmir’de Göztepe A.Ş. ile karşı karşıya gelecek. Bu karşılaşma DYO Alsancak stadında saat 17.30’da başlayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here