Körfez Futbol Akademisi Açıldı

0
100

futbol akademisi1Geleceğin futbolcularını yetiştirecek olan Körfez Futbol Akademisinin açılışı geniş katılımla gerçekleştirildi.

İskenderun Belediyesi Sakarya Futbol tesislerinde hizmet verecek olan, Mehmet Çetin ve İbrahim Aktay’ın birlikte açmış oldukları Futbol Akademisinin açılış törenine CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İTSO Başkanı Levent Yılmaz, MHP’li İbrahim Gül, CHP’li Nihat Karpuz, spor adamları ve sporcular katıldı.

Açılış öncesinde amaçlarının bölgemizdeki yetenekleri bularak onları Türk futboluna kazandırmak olduğunu dile getiren Eski Futbolcu Mehmet Çetin; “Futbol eskiden bilindiği gibi bir durumda değil. Her şeyin değiştiği ve insanın vücut yapısıyla ilgili bilimsel çalışmalar gerektiren bir duruma geldik bu konuda minik çocuklarımızın çok önemli eğitimler almaları gerekiyor” dedi.

futbol akademisi2

Törende konuşan Belediye Başkanı Seyfi Dingil de; “Bu çalışma bizleri çok sevindiriyor. Gençlerimizi hem sokaklardan kurtarmak hem de büyük proje olan İskenderunspor’umuzu önce PTT ligine sonra da birinci lige çıkartmak için karar aldık, bu yolda da çok yol kat ettik. Sizlerden de destek alacağız. Bu kentte spora hizmet eden herkes bu işin içinde olacak” diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu da, İskenderun’un her dönem, Türk futboluna değerli futbolcular yetiştirmiş bir kent olduğuna dikkat çekerek; “Şu anda bu futbolculardan bir kısmı aramızda, Körfez Futbol Akademisinin açılışını yapıyoruz burada. Bana göre çok önemli bir işlevi yerine getirecekler. Buradan yetişecekler, Türk Futboluna, İskenderunspor’a katkı verecekler. Körfez Futbol Akademisini kente kazandıran Mehmet Çetin’e teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

futbol akademisi3

Törende ayrıca Yöre futboluna katkı veren, başarılı olanlara da plaket takdim edildi. Erzin’i 3. Lige taşınmasında gösterdiği başarıdan dolayı Teknik Sorumlu Can Güven’e plaketini Belediye Başkanı Seyfi Dingil verdi. Eski futbolcu ve Payas Belediyespor’u üçüncü lige taşıyan teknik adam Ender Traş da plaketini Levent Yılmaz’ın elinden aldı. Spora basın olarak emeği geçen Cuma Keseroğlu’na da plaketini CHP’li Vekil Mevlüt Dudu takdim etti. Menajer Alaattin Doğan da Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş adına plaketini CHP Milletvekili Mevlüt Dudu’ya takdim etti.

Yapılan konuşmaların ve plaket takdiminin ardından Körfez İskenderun spor Futbol Okulu’nun açılış kurdelesi kesildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here