“Hatay’ın Her Yerinde İnternet Ücretsiz Olacak”

0
59

hakan kahraman6CHP’li Belediye Başkan Aday Adayı Kahraman, Hatay’ı Dijital Kent Yapacaklarını Kaydetti…

CHP’den Hatay Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Dr. Hakan Kahraman, göreve gelmesi halinde kentin her yerinde ücretsiz internet hizmeti vereceklerini kaydetti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı, CHP’li Hakan Kahraman, aday gösterilip göreve gelmesi halinde yaşama geçirecekleri projeleri açıklamaya devam ediyor. “Dijital Kent Hatay Projesi” hakkında bilgi veren Dr. Hakan Kahraman, projenin Hataylıları ücretsiz internet ile tanıştırmayı hedeflediğini söyledi. Kahraman; “Kentimizin her noktasından WI-FI ile şifresiz, ücretsiz internete ulaşmak mümkün hale gelecek. Bu amaçla kentin pek çok noktasına internet sağlayıcılar kuracağız. Türkiye’de ilk kez uygulamaya geçilecek bu hizmet ile Hatay’ın dijital kent unvanını almasını hedefliyoruz” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman, Gezi Parkı eylemleriyle internet ve sosyal medyanın öneminin ortaya çıktığını belirterek; “Kentin her noktasından sunulacak internet sağlayıcıları ile vatandaşlarımız, evlerinden, iş yerlerinden veya cep telefonlarından internete girebilecekler.  Sosyal medya ve elektronik posta yoluyla belediyenin hizmetleri konusunda dilek ve önerilerini hem bizimle hem de tüm Antakya ile paylaşabilecekler. Ayrıca, şikâyetlerini ve hizmetle ilgili ortaya çıkacak sorunları da iletebilecekler. Aynı zamanda bu yöntemle Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin halk tarafından bir denetimi söz konusu olacak. Haksızlığa uğradığını düşünen vatandaşlar veya taleplerinin karşılanmadığını düşününler internet üzerinden örgütlenerek sivil toplum hareketi oluşturabilecekler. Bu yöntemle aynı zamanda sivil toplum örgütlerinin belediye hizmetlerini denetlemesini sağlayacağız. Aynı zamanda katılımcı ve çoğulcu belediyelik anlayışının örneğini ortaya koyacağız. Örneğin; belediye bir karar aldığında bu kararın halk tarafından kabul edilip edilmediğini internet üzerinden oylayarak doğrudan demokrasi örneklerini oluşturacağız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here