Deniz Nakliyeciler Derneği’nden İTSO’ya Ziyaret

0
124

itso-dto ziyaretİskenderun Deniz Nakliyeciler Derneği Başkanı Mahmut Zeytuni ve dernek yönetim kurulu üyeleri İTSO yönetimine nezaket ziyaretinde bulundular.

İskenderun Limanı ve bölge ekonomisinin ağırlıkta görüşüldüğü ziyarette söz alan Deniz Nakliyeciler Derneği Başkanı Mahmut Zeytuni, yıllardır İskenderun Limanının özelleşmesi ve konteynır terminalinin kurulması için mücadele verdiklerini ve limanın özelleşmesi ve yatırımların da başlaması ile bölgeye canlılık geldiğine vurgu yaptı. TCDD’nin Türkiye genelinde 12 liman ve çevresine lojistik köy kuracağını ancak bunların arasında İskenderun Limanının olmadığını öğrendiklerini vurgulayan Zeytuni, İskenderun’a lojistik köyün mutlak suretle kurulması gerektiğine dikkat çekti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İskenderun Limanının özelleşme sürecini tamamlaması, yatırımların yapılması ile bölgede hareketlilik gözle görünür hale geldi. Fakat bu hareketliliğin İskenderun ekonomisine ve bölgedeki işsiz insanlarımıza ne derecede yansıdığı konusunu araştırmak lazım! Suriye’de yaşanan olaylar sonrası Limandan yapılan transit taşımacılık ve Ro-Ro seferleri limana hareketlilik kazandırmıştır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here