Hatay’ın Gururu Utku Can Güven!

0
1491

hatay'ın gururuTosçelik Fen Lisesi mezunu olan Utku Can Güven Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS)’nda Hatay’da 1’ci, Türkiye’de ise 9’cu oldu. Başarılı öğrenciyi tebrik etmek adına Utku Can Güven ve ailesi ile görüşen İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, Türkiye 9’culuğunu elde eden Utku Can Güven’e Dizüstü Bilgisayar hediye etti.

LYS sıralamasında Türkiye genelinde 9’culuğu elde eden İskenderunlu Utku Can Güven’i tebrik eden Kaymakam Su, başarılı öğrenciyi dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi. LYS’de ilk 1000’e giren Hataylı 8 öğrenciden 7’sinin Tosçelik Fen Lisesi mezunu olduğuna dikkat çeken Kaymakam Su, başarının okul başarısına bağlı olduğuna da işaret etti.

Utku Can Güven’i ailesi ile birlikte kaymakamlık binasında ağırlayan Kaymakam Ali İhsan Su; “Hatay genelinde, LYS’de ilk 10.000’e giren 47 öğrencimiz ve ilk 1000’e giren 8 öğrencimiz bulunmaktadır. İlk 1000’e giren 8 öğrencimizden 7’si de Tosçelik Fen Lisesi mezunu. Bu başarıda öğrencilerin azmi ve ailelerin desteği yanında okulun başarısı da göze çarpmaktadır. Türkiye genelinde Lisans Yerleştirme Sınavında 9’cu olan Utku Can Güven’i tebrik ediyor ufak bir hediye ile kendisini kutluyorum” dedi.

Daha sonra Utku Can Güven ile bir süre sohbet eden Kaymakam Su, başarılı öğrencinin ileride ne yapmayı düşündüğünü de sordu. Kaymakam Su’nun bu sorusuna samimi bir şekilde cevap veren Utku Can Güven ise; “Hedefimde Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü var! Bu bölümü kazandıktan sonra başarı sağlayıp kariyerimde ilerlemeyi ve vatanıma hayırlı bir insan olmayı istiyorum. Bunun için de ilk adımı attığımı düşünüyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here