Hatay’da ‘Suriye Olayları’ Baskını: 8 Gözaltı!

0
304

şok gözaltılarHatay’da önceki gün sabah ev baskınları ve gözaltılar oldu. Polisin ani ev baskınları sonunda, İskenderun ve Antakya’dan 8 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Emniyetin, gözaltlılarla ilgili ilk açıklaması; “Suriye olaylarıyla bağlantılı” şeklinde olurken, gözaltına alınanların Suriye konusunda savaş karşıtı duruşları olan insanlar olduğu yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

Bir gazetecinin de içlerinde bulunduğu 8 kişinin gözaltına alınmalarıyla ilgili bir açıklama yapan Ehlibeyt Kültür ve Dayanışma Vakfı (EHDAV) Başkanı Ali Yeral, baskınlar kapsamında iki üyelerinin de gözaltına alındığını bildirdi.

Ali Yeral konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Bize ulaşan bilgilere göre sabah şafak vaktinde göz altına alınan 8 vatandaşımızdan isimleri belli olanlar şunlardır; 2 EHDAV fahri üyeleri Sn. Hafız KELAHMETOĞLU, Sn. Celal NİHADİOĞLU, Sn. Mehmet GÖZEL, (İskenderunlu Gazeteci) Sn. Nesrin REYHANİ, Sn. Gülnaz Muhammed, (Samandağlı Hıristiyan vatandaşımız) Sn. Ferit MEYNİOĞLU. Ayrıca gözaltına alınanların, Adana’dan özel mahkemeyle terör suçundan ve gizlilik kararıyla yargılanacakları bildirildi. Olayı çok yakından takip etmekteyiz, kamuoyunun bilgisine…” ifadelerine yer verdi.

Eryılmaz; “Sürek Avı Devam Ediyor!”

Konu ile ilgili açıklama yapan CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz ise Hatay’da sürek avının devam ettiğin işaret etti. AKP Hükümetinin kendisine muhalif olan herkesi baskı, tehdit ve haksız gözaltlılarla susturmaya çalıştığını belirten Eryılmaz; “Hatay İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Ekipleri sabaha karşı saat 04.00 sularında değişik adreslere baskınlar düzenleyerek 8 vatandaşımızı gözaltına almıştır. Gözaltına Hafız Kelahmetoğlu, Celal Nihadoğlu, Mehmet Gözel, Nesrin Reyhani, Gülnaz Muhammed ve Ferit Meynioğlu isimli vatandaşlarımız alınmışlrdır.

Bölgemizde faaliyet gösteren radikal köktenci silahlı gurupların faaliyetine göz yuman hatta açık-açık destek veren, silah ve terörist sevkiyatını görmezden gelen terörle mücadele, istihbarat ekipleri ve bu suçları araştırmayan savcılar iktidarın politikalarını eleştiren vatandaşlarımıza şafak vaktinde baskınlar düzenleyerek gözaltına almaktadır. BM’nin terör listesinde yer alan silahlı guruplara yardım ve yataklık yapanlar, sıradan masum vatandaşlarımızı terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışmakta gözaltına almaktadır. Jandarma karakolunun önünde boşaltılan füzeleri, havan başlıklarını görmeyen ve yardım ederek suç işleyenler sıradan vatandaşlarımıza terörist damgası vurmaya çalışmaktadır.

Haksız Göz Altıları Takip Ediyoruz!

Gözaltına alınan vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz. Masum insanları gözaltına alarak topluma gözdağı vermek isteyenler açıkça suç işlemektedir. Yeter artık! Bu hukuksuzluk ve baskıya karşı her zaman halkımızın yanında olduk olmaya da devam edeceğiz. Bu haksız gözaltlıları yakından takip ediyoruz. Masum insanların mağdur edilmesine kesinlikle sesiz kalmayacağız. Hükümeti vatandaşlarımızın demokratik haklarına saygılı olmaya davet ediyoruz. Gözaltına alınan vatandaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here