CHP Gönüllüsü Diş Hekimi İzzet Seküçoğlu; “CHP’nin Arsuz’da, Yanlış Adayla Hüsran Yaşaması Kaçınılmazdır”

0
332

izzet seküçoğlu açıklama1İskenderun’un tecrübeli siyasetçilerinden ve CHP gönüllüsü olan Diş Hekimi İzzet Seküçoğlu, yaklaşan yerel seçimlerde Arsuz ilçesinde, belediye başkanlığı için ön seçim ile aday belirlenmesini değerlendirdi. CHP genel merkezinin, önce temayül yoklaması deyip daha sonra da üyelerin arasında ön seçim ile aday belirlemeye gitmesinin yanlışlığına dikkati çeken Seküçoğlu, Arsuz bölgesindeki üyelerin sağlıksız olduğuna işaret etti.

Üyelerin %40’ı Sağlıksız!

Önceden temayül yoklaması deyip, daha sonra da ön seçimle aday belirlemeye gidecek olan CHP genel merkezin bu tutumunun doğru olmadığını da ifade eden Seküçoğlu; “Karaağaç’tan Işıklı’ya kadar, 400-500’ü geçmeyen parti üye sayısı şuanda 1800’ü bulmuş durumdadır. Genel merkez bunu mutlaka dikkate almalıdır. Üye sayılarına bakıldığında Karaağaç, Gözcüler ve Gökmeydan da gözle görülür bir artış vardır. Ayrıca benim dönemimde üye yapılan çok sayıda CHP’li vatandaşların üyeliklerinin nasıl ve ne gerekçe ile silindiğini de anlamış değilim. Üyeliği düşürülen CHP’lilerde neden kayıtlarının düşürüldüğünü bilmemektedir. Şuanda 1800’ü bulan üyenin yüzde 40’nın sağlıksız olduğunu düşünüyorum.

Ön seçim yapılması doğrudur fakat Arsuz’da önce sağlıklı üyelerin sağlanması daha sonra da ön seçim ile aday belirlenmesine gidilmesi gerekir. Ayrıca daha önceden temayül yoklaması deyip, sonra önseçime dönülmesi de birçok aday adayını hayal kırıklığına uğratmıştır. Bu durum karşısında bazı aday adayının çekilmesine de yol açmıştır. Tahminimce genel merkez ön seçime önem verip, temayül yoklamasına itibar etmeyeceğini düşüyorum” dedi.

Karaağaç Göz Ardı Edilmemeli

Halkın benimseyeceği adayın belirlenmesi konusuna da dikkati çeken Seküçoğlu; “Halkın kabul etmediği aday çıkar ise halk başka partilere yönelecektir. CHP kendini orada birinci parti olarak görüyor olabilir ama yanlış adayla hüsran yaşaması da kaçınılmazdır. Geçmiş dönemlerde bu yaşanmıştır. Yerel seçimlerde Karaağaç’ın da göz ardı edilmemesi gerekir. CHP’nin burada temsili sayısı çoktur. Genel seçimlerde yüzde 80 oyunu burada çıktığı unutulmamalıdır. Adayın benimsenmemesi ve CHP’nin burada seçim kaybetmesi halinde başta milletvekilleri daha sonra da genel merkez sorumlu olacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here