Hatay Valisi Ercan Topaca, Öğretmenleri Kabul Etti…

0
151

vali-öğretmenler1“Sizlerin İyi Nesil Yetiştirmesiyle Geleceğimiz Aydınlık Olacaktır”

Hatay Valisi Ercan Topaca, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilimizdeki değişik okullarda görev yapan birçok branştan öğretmeni kabul etti. Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda gerçekleşen ziyarete Vali Yardımcısı Fahrettin Göncü, İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan ve farklı okullarda görev yapan öğretmenler katıldı.

Ziyarette konuşan Vali Ercan Topaca, öğretmenliğin herkes için önemli olduğunu ifade ederek; “Sadece veliler, anneler, babalar, çocuklar için değil öğretmenlerin kendisi için de çok ayrı bir önemi var, bunun farkındayız. Çünkü öğretmenliğin sadece bugünlerde hatırlanan, konuşulan bir meslek olmaması lazım. Bütün yıla yayılan, konuşulan, tartışılan, üzerinde çalışılan bir konu olması lazım. Bir milletin, memleketin geleceği sizlerin yaptığı çalışmalarla şekilleniyor. Eğitim sisteminde sizler çok çalıştığınız, iyi bir nesil yetiştirdiğiniz sürece ülkemizin geleceği inşallah daha aydınlık olacaktır ve parlak olacaktır” dedi.

Ülkemizin gelecekte herkesin gıpta ile baktığı bir konumda olacağını belirten Vali Topaca; “O boyutuyla öğretmenlik ve eğitim sürekli üzerinde tartışılması gereken bir konudur. 24 Kasım bunlardan bir vesile. Bu zamanlar biraz daha fazla yoğunlaşıyoruz. Daha çok gündeme geliyor, bugün televizyonda izledim bir bayan öğretmen okulun badanasından boyasına, lojmanın yapımına, bakımına, onarımına kadar her şeyiyle uğraşmış, belli bir düzene koymuş ve kendisi öğretmenlik bu diyor.

vali-öğretmenler2

Çocuklarla, okuma yazma öğretmenin ötesinde hayatın bütün yönleriyle birlikte okulu tamir ettik ve birçok eksiğini giderdik diyor. Çocuklarımı seviyorum onlar da beni seviyor, aramızda karşılıklı bir ilişki var diyor” diye konuştu.

Valimiz Topaca, çocuklara sadece okuma yazma öğreten öğretmen istemediklerini ifade ederek, “Çocuklara hayatı öğreten, aynı zamanda onlara ahlakı, edebi öğreten, hikmeti ve irfanı öğreten öğretmenler istiyoruz. Buna ihtiyacımız var, toplum ancak bunlarla düzelebilir. Eğer yeni nesle bunları öğretirsek düzelebilir. Aksi takdirde anarşinin kol gezdiği, kimsenin kimseyi saymadığı, sevmediği bir toplum yapısıyla karşı karşıya kalırız. Bununla mücadelenin tek yolu sizlerden geçiyor” dedi.

Vali olarak eğitim konusunda çok hassas olduğunu kaydeden Topaca; “Devletin imkanlarını daha fazla eğitim-öğretime harcayan bir Valiyim. Kapım her zaman öğretmen arkadaşlarıma açık. Sizlerin daha rahat bir ortamda çalışmanız ve çocuklarımızı yetiştirmeniz bizim için birinci görev. Öğrencileri daha çok okumaya, onları daha çok kitapla buluşturmaya, kitabı analiz etmeye oradaki bilgileri sorgulamaya çalışan öğrencilere ihtiyacımız var. Okuma konusunda eksikliği olan bir milletiz, bunu önüne geçmek de sizlerin çalışmasıyla olacaktır. Ben tekrar hepinize başarılar diliyorum, öğretmenler gününüzü kutluyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Vali Topaca daha sonra öğretmenlerimize çeşitli hediyeler verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here