Hasip Kermesi Dualarla Açıldı

0
167

hasip kermesi1İskenderun’da 10 sivil toplum kuruluşunun katkıları ile kurulan Hatay Sivil İrade Platformu (HASİP) tarafından düzenlenen kermes dualarla açıldı. Ulu Cami Caddesi üzerinde açılan kermesten elde edilecek gelirin muhtaçların gözetiminde, yetim çocuklar ve Gazze’deki Müslümanlara gönderileceği açıklandı.

hasip kermesi2

Açılışa İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Emniyet Müdürü Cengiz Başar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Hatay Sivil İrade Platformu Sözcüsü Mustafa Aydıneri yaptığı konuşmasında; “10’a aşkın sivil toplum kuruluş ile birlikte halkımıza hizmet etmenin manevi onurunu yaşıyoruz. Burada, muhtaçların gözetilmesi, birlik ve beraberliğimizin pekişmesi, yardımlaşma ve dayanışma duygularının halkımız arasında yaygınlaştırmasını amaçlıyoruz. Kermesimizin açılışına katkı veren herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

hasip kermesi3

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’de kermesin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, satış yapan bayanlara hayırlı işler temennisinde bulundu. İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve Emniyet Müdürü Cengiz Başar da satış yapılan ürünleri birlikte gezme ve inceleme fırsatı bularak, bayanlara hayırlı işler temennisinde bulundular.

HASİP Hatay Sivil İrade Platformunda, Erzurumlular Derneği, İHH, Buhara Derneği, Körfez Derneği, Hizmet Vakfı, Mar-Der, Yaren-Der, Yitik-Der, İhsan-Der ve Yardımeli Derneği yer alıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here