Hatay İl Emniyet Müdürlüğünden İki Önemli Proje!

0
67

‘Sporda Buluşalım’ ve ‘Yarınlar İçin Mücadele’

Hatay Emniyet Müdürlüğü tarafından, risk altındaki çocuklara yönelik hazırlanan ‘Sporda buluşalım’ ve ‘Yarınlar için mücadele’ projelerinin tanıtım toplantısı polis evinde yapıldı.

Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, Antakya Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Toplumsal Huzur ve Güvenlik Gönüllüleri Derneği’nin katkılarıyla hazırlanan projeler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Bu kapsamda hazırlanan ‘sporda buluşalım’ projesiyle, il genelinde risk altında olduğu düşünülen 12 lisenin öğrencilerine spor sevgisinin aşılanması amaçlanıyor. Bu kapsamda mahalle sakinlerine ve lise öğrencilerine yönelik olarak basketbol turnuvaları düzenlenecek. Turnuvanın tüm giderleri, öğrencilerin eşofman, forma ve ayakkabıları ile basketbol toplarının tamamı SODES projesinden gelen gelirle karşılanacak. Bu projeyle uyuşturucuya yönelme riski olan öğrencilerin bulunduğu 12 okulun öğrenci ve ailelerinin topluma kazandırılması öngörülüyor.

SODES tarafından kabul edilen ikinci projenin ismi ise ‘Yarınlar için mücadele’. Yine uyuşturucuya yakınlığı olan aileleri ve öğrencileri hedef alan bu projeyle, risk altındaki öğrenci ve aileler sanata yönlendirilecek. Özellikle öğrencilerin boş vakitlerini doldurmayı planlayan bu proje, çocuklara sanat sevgisini aşılamayı amaçlıyor.

Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, bu eğitim öğretim yılı için 9 proje hazırladıklarını ancak kurum kotası nedeniyle bunlardan sadece ikisine onay çıktığını belirtti. Bu projelerdeki temel amacın toplumda uyuşturucuya karşı bilinci artırmak olduğunu vurgulayan Kılıç; “Biz bu projelerle toplumu uyuşturucu konusunda bilgilendirmek, farkındalıklarını artırmak istiyoruz. ‘Bağımlılıkla mücadelede bireylerin elinden gelen bir şey mutlaka vardır’ sloganıyla yola çıktık. Amacımız uyuşturucuya meyilli olan kişileri alıp onları bu yoldan döndürmek, gençlerimizin bu yola düşmesine engel olmak” diye konuştu.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise uyuşturucuyla mücadelenin günümüzde çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi. Madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında açılışı yapılan bu iki projenin çok değerli olduğunu vurgulayan Vali Lekesiz, herkesin bağımlılıkla mücadelede rol alması gerektiğini kaydetti.

Polisin başarılı operasyonları sayesinde uyuşturucu tacirlerinin yollarını değiştirmek zorunda kaldığını anlatan Vali Lekesiz; “Bizim ülke olarak uyuşturucuyla yaptığımız mücadele Avrupa Birliği ülkelerinde ders olarak okutuluyor. İlimizde görevli güvenlik kuvvetlerimizin yaptığı operasyonlar sayesinde artık uyuşturucu tacirleri yollarını değiştirdi. Hatay üzerinden yurda sokulan uyuşturucu madde neredeyse kalmadı” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, projeye katılan okulların müdürlerine, proje kapsamında kullanılacak spor kıyafetlerini teslim etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here