Hatay ANAFEN, TEOG Sınavında 5 Türkiye Birincisi Çıkardı

0
535

hatay anafen1Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında yaklaşık 1 milyon 200 bin 8. sınıf öğrencisine düzenlenen merkezi sınav sonuçları açıklandı. Hatay Anafen Dershaneleri, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında, 5 Türkiye birincisi çıkararak başarısını bir kez daha tescilledi. Anafen Dershaneleri öğrencilerinden Arda Çapar, Beste Boso, Tarık Polat, Tolga Şahin ve Zehra Söylemez 8. Sınıf TEOG sınavında soruların tamamını doğru cevaplandırarak 100 tam puan ile Türkiye birincisi oldular.

Hatay Anafen Dersanesi Şube Müdürü Rıza Öztürk, öğrencilere Hatay’a bu başarıyı yaşattıkları için teşekkür ederek, TEOG sınavında dershane olarak büyük başarı yakaladıklarını söyledi. Müdür Öztürk; “2014 Nisan TEOG sonuçlarına göre dershane öğrencilerimizden Arda Çapar, Beste Boso, Tarık Polat, Tolga Şahin ve Zehra Söylemez tüm soruları doğru cevaplandırarak tüm derslerden 100 tam puan aldı. Sistem değişse de dershane olarak başarılarımız gelenek halinde her yıl katlanarak devam ediyor. Öğrencilerimizi rehberlik çalışmalarıyla takip edip, aileleriyle koordineli görüşmeler yaparak başarımızı bireysellikten çıkarıp kitlesel hale dönüştürüyoruz. Bu öğrencilerin başarısında emeği geçen başta ailelerine, okullarındaki idareci ve öğretmenlerine ve dershanemizin fedakâr öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Yaklaşık 1 milyon 200 bin 8’inci sınıf öğrencinin TEOG kapsamında girdikleri yazılıların karne notları e-okul üzerinden açıklandı. Öğrenciler, 100 üzerinden hesaplanan puanlara 16-20 Haziran arasında itiraz edebilecekler. Okul kontenjanları 4 Temmuz’da, Öğrencilerin liselere yerleştirme puanları ise 7 Temmuz’da duyurulacak. Ardından 31 Temmuz-8 Ağustos arasında lise tercihleri yapılacak. Yerleştirme sonuçları ve kesin kayıtlar 22 Ağustos’ta başlayıp, 15 Eylül’e kadar devam edecek.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here