Hassa’da Yılın İlk Muz Hasadı Yapıldı

0
415

hassa muz hasadı1Hassa’da bulunan “Amanos Fruits” tesislerinde muz hasadı gerçekleştirildi. Akbez mahallesinde İş adamı Nuri Gündoğdu tarafından 2011 yılında kurulan muz serasında yılın ilk hasadı yapıldı.

Hasat törenine; Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi, MKÜ Ziraat Fakültesi Hocaları ve çiftçiler katıldı.

Önce, “Amanos Fruits” tesislerinde incelemelerde bulunan heyet, işletmenin sahibi Nuri Gündoğdu’dan çalışmaları hakkında bilgi aldılar.

Hatay Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Aydın Tüfekçi yaptığı konuşmada, Muz üretiminde Hatay olarak Türkiye’de 3. sırada yer alındığını belirterek, Hatay İli Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik Planı ile Hatay’da muz yetiştiriciliğinin bugün için 357 dekar alanda yapıldığını ve bu gelişmelerin ümit verici olduğunu kaydetti.

hassa muz hasadı2

İyi tarım uygulamaları, sağlıklı ürün adına geliştirilmiş tüm teknikler ve bilgilerden yararlanarak üretim yapıldığını belirten sera sahibi Nuri Gündoğdu; “Hiç durmadan meyveyi nasıl üretiriz, nasıl saklarız, nasıl ambalajlarız, nasıl istenen pazara götürürüz, istenen pazarı nasıl değerlendiririz ve bu kaliteli üretim, temiz üretimi nasıl başarırız diye uğraştık” dedi.

Hassa Kaymakamı Mustafa Pala ise, modern tarım uygulamalarını Hassa’ya kazandıran Girişimci işadamı Nuri Gündoğdu’ya teşekkür ederek, tesisin diğer üreticilere de örnek olduğunu ve ilçe ekonomisine katkı sağladığını belirtti ve yılın ilk muz hasadını gerçekleştirdi.

Muz hasadının ardından kültür evine geçen heyet, “Amanos Fruits” tesislerinin tarihi seyrini slayt eşliğinde izlediler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here